Most már biztos, hogy nem tiltják be a bitcoin európai bányászatát

spot_img

Az Európai Parlament gazdasági bizottsága két héttel ezelőtt szavazott arról a javaslatcsomagról, aminek részeként a tagországokban 2025. január 1-től betilthatták volna a proof-of-work algoritmussal működő kriptovaluták (vagyis lényegében a Bitcoin) bányászatát.

A módosító csomagot egy szoros szavazáson végül ugyan elvetették, ám a tiltást támogató képviselőknek jogilag még meg lett volna a lehetőségük arra, hogy megvétozzák ezt az eredményt és újra vitára, illetve szavazásra bocsássák az ügyet.

Erre a lépésre csütörtök éjfélig lett volna lehetőségük, ám az érintettek végül nem éltek ezzel, áll Stefan Berger EU-s parlamenti képviselő dél körül közzétett üzenetében, illetve ezzel kapcsolatban adott nyilatkozatában. Vagyis most már tényleg úgy tűnik, hogy a fentebb említett, 2025-től életbe lépő MiCA (Markets in Crypto Assets) törvény nem fogja korlátozni a bitcoin bányászatát.

A még kidolgozás alatt álló törvénycsomag ugyanakkor számos másik ágazat esetében állapíthat majd meg olyan szabályokat, amelyek a mostaninál szigorúbb feltételekhez köthetik a különböző kriptókhoz köthető, például a DeFi, vagy éppen az NFT alapú szolgáltatások működését.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

BREAKING: Oroszország bitcoint is elfogadna a földgázért

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img