Airbnb: vizsgálják a Bitcoin fizetést

spot_img

Brian Chesky, az Airnbnb vezérigazgatója a Twitteren érdeklődést mutatott a Bitcoin integrációval kapcsolatban. A CEO egy tweetben kérdezte a követőit, hogy milyen funkciót látnának szívesen az Airbnb-n az idei évben. A legtöbb válaszadó a Bitcoin fizetés beépítését kérte.

„Ha az Airbnb bármit elindíthatna 2022-ben, mit választanál?” – hangzott a kérdés. A tweetre több, mint 4000 válasz érkezett és a többség a Bitcoin fizetést említette. Egy felhasználó felvetésére, miszerint ő bitcoint használ saját országának külföldi utalásait tiltó törvényeinek megkerülésére, Chesky úgy válaszolt, hogy “megnézzük, mit tehetünk”.

Ez nem volt az első alkalom, hogy a cég vezérigazgatója érdeklődött a kriptopénzes fizetések iránt. Pár hónappal ezelőtt egy Fox Businessnek adott interjúban kifejtette, hogy rengetegen kérik a bitcoin integrálását. „A jövőbeli sikerünk attól függ, hogyan tudunk alkalmazkodni a feltörekvő technológiákhoz, amilyen a tokenizáció és a kriptopénzek”. Kicsit később, tavaly novemberben Chesky újra elővette a témát, amikor szintén pozitívan nyilatkozott a kriptopénzekről és arról beszélt, hogy megfogják vizsgálni a dolgot.

A bitcoin fizetés beépítése a világ egyik vezető utazási portáljára óriási lépés lenne a mainstream adopció lépcsőjén.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img