Bikás az AXS, a játékosokra bíznák az egész kincstárat

spot_img

Visszatértek a bikák, legalábbis egy időre. Az AXS, az Axie Infinity play-to-earn játék tokenje az elmúlt 24 órában 13%-os emelkedést írt le. A tokent jelenleg 70,7 dolláron kereskedik. 

Az AXS governance tokennek készül, amivel a jövőben – bizonyos fejlesztések után – a közösség irányíthatná a játék fejlődési pályáját és döntéseket hozhatna.

Az Axie Infinity volt az első igazán népszerű kriptós játék, ami sikeres gazdasági modelt épített fel a play-to-earn műfajban. Olyannyira, hogy egyes országokban, ahol a fizetések alacsonyak, több tízezrek nyúltak a játékhoz a keresetük bebiztosításához. Gyakran emlegetett példa a Fülöp-szigetek vagy Indonézia.

A játék egyszerű alapvelvekre épül: a játékosok Axieket (Pokémon szerű virtuális lényeket) mintelnek NFT-ként és más játékokos axiei ellen harcolnak. Ezért SLP-t, vagyis Smooth Love Potion-t kapnak. Ezzel a tokennel pedig az axiekat szaporíthatják a játékosok. Az AXS-nek és az SLP-nek is megvan a piaca és a dollárban kifejezett értéke, a Binance-en is megvehetőek. 

A mostani árfolyamugrás elindítója egy fejlesztőktől érkező bejelentés lehetett.

A csapat részletesen felvázolta a terveit a fent említett fejlesztésekkel kapcsolatban: ők „fokozatos decentralizációnak” nevezték el a törekvéseiket. Ennek keretében a jövőben a játékosok közösségi irányítása alá került az Axie teljes kincstára, ami jeleneg 1 milliárd dollárt ér. A végső cél az, hogy átálljanak egy olyan közösségi kormányzási modellre, ami tartalmas és fenntartható.

A részletes roadmapet és terveket itt tudod elolvasni.

Az árfolyam valószínűleg az új patch hírére is reagál: az Origin nevű fejlesztés a játék grafikáján, a történeten és a game dizájnon is fejleszt majd. Az új patchet a hónap végére ígérték. A fejlesztők szerint ezzel véget ér majd egy korszak, a “Classic” a játék történetében és átveszi a helyét az “Origins”.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img