Coinbase: hamarosan indulhat a határidős kereskedés

spot_img

A Coinbase hamarosan elindíthatja saját határidős kereskedési felületét. A legnagyobb amerikai váltó eddig kizárólag a hagyományos (spot) piacokon tette lehetővé a vásárlást, ám ezt hamarosan kiegészíthetik a más tőzsdéken már megszokottnál számító Perpetual Futures párok is, amelyekkel nem csak az árfolyamok emelkedésére, hanem esésre (short) is spekulálhatnak a kereskedők.

Az oldal mindezt valószínűleg már nem az Egyesült Államokból, hanem egy offshore leányvállalatán keresztül fogja biztosítani, a napokban ugyanis megkapták az ehhez szükséges engedélyeket a bermudai hatóságoktól.

A jogilag Nagy-Britanniához tartozó szigeteken a világon az elsők között, 2018-ban léptették életbe a kriptovaluták kereskedését szabályozó törvényeket. A Coinbasenek sem ez lenne az első vállalkozása, amit ide jegyeztetett be. A nevükhöz köthető a második legnagyobb stabilcoint, az USDC-t kibocsátó Circle is, aminek egyik székhelye szintén itt található.

A Coinbase az évek óta stagnáló és az utóbbi időben már kifejezetten ellenségessé váló amerikai szabályozási környezet miatt kezdett el külföldön terjeszkedni. A folyamat az elmúlt hetekben kapcsolt nagyobb sebességre, miután több évnyi látszólagos együttműködés után az amerikai tőzsdefelügyelet eljárást indított az oldal ellen.

A Coinbase Kanada és Nagy-Britannia után, és a már említett Bermuda mellett Brazíliában, Szingapúrban, Dubajban és a júniusban a kriptók felé hivatalosan is újranyitó Hongkongban is megkezdte kialakítani a helyi központjait.

Mindemellett persze fontos üzleti célok is vezérelhetik a tőzsdét. Az elmúlt években a Coinbase nagy riválisa, a Binance uralta a határidős kripto piacokat, amelyeken gyakran egyedül is nagyobb forgalmat bonyolít, mint az ők követő 10 további váltó együttvéve. A Coinbase alighanem ebből a tortából is szeretné kivenni a részét, és megpróbál majd felzárkózni a Binance mellé.

A bermudai engedély megszerzéséről a Coinbase a hivatalos blogján számolt be, a határidős felület indításáról pedig névtelenséget kérő belsős források tájékoztatták a szakportálokat. Az olyan részletek, mint például az indulás időpontja egyelőre még nem ismertek, mint ahogy az sem, hogy a Coinbase felhasználók a már meglévő fiókjukkal is tudnak-e majd csatlakozni az induló szolgáltatáshoz, vagy új számlát kell majd ehhez regisztrálniuk.

A Coinbase mindig is törekedett a jogkövető magatartásra, nevük (a felszámított kiemelkedően magas jutalékok ellenére) sokak számára egyet jelent a biztonsággal. Nyitásuk ezért többet is jelenthet “csak egy újabb határidős tőzsde” indulásánál. Ha versenyképes díjszabással rukkolnak elő, esélyük lehet arra, hogy a befizetéseiket féltő, kockázatérzékenyebb vagy nagyobb összegekkel operáló felhasználókat elszipkázzák más oldalaktól.

A PrimeXBT hetente induló demó számlás versenyén kockázatok nélkül, pusztán egy email cím megadásával próbálhatod ki a kereskedést, és akár 500 dolláros tőkét is nyerhetsz. További részletek a bemutatónkban, és a PrimeXBT oldalán.

464%-os nyereséget ért el márciusban a PrimeXBT legjobb másolható kereskedője

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img