Pepe Coin: 3,8 millió százalékos növekedés egy hét alatt

spot_img

A kriptopénz kereskedés egyik különleges ága az úgynevezett mém coinokra való spekuláció, ami kicsit hasonlít a hagyományos tőzsdéken is űzött, filléres részvényekkel (penny stock) való üzleteléshez.

A nehezen meghatározható, főleg valamilyen közösségi interakcióra visszavezethető értékkel rendelkező mém tokenek a legtöbb esetben csak egy viccnek indulnak, és nem is tudják sokáig fenntartani az emberek érdeklődését. Csak néhány képviselőjük, mint például a kriptón kívül is sokak által ismert, és már-már a mainstream részének is tekinthető Dogecoin volt képes mindezt hosszabb távon is megőrizni.

A naponta tucatjával induló mém coinok többsége el sem jut arra a szintre, hogy a nevüket egyáltalán megismerjük, ám néhányukat valamiért, talán szerencsés véletlenek sorozatának köszönhetően, de olykor mégis felkapják a közösségi oldalakon, és az ilyenkor megugró érdeklődés akár az egekig is repítheti a szerencsés kiválasztott árfolyamát.

A legújabb kedvenc a Doge-hoz hasonlóan szintén egy ismert mémről, Pepéről, a békáról kapta a nevét.

A sokak által kedvelt és általában különböző hangulatokat kifejező Pepe mém néhány figurája

A 420 ezer milliárd darabszámban piacra dobott Pepe Coin épp egy hete jelent meg az Uniswap nevű decentralizált tőzsdén, ahol bárki szabadon elindíthatja a saját kriptopénzét. A 420-as szám egyértelmű utalás volt a mai napra, azaz április 20-ra, ami egy eredetileg a kannabisz fogyasztásához köthető, de mára már az internetes online kultúrában is meghatározó mém ünneppé nőtte ki magát.

Adott volt tehát a Pepe és a kannabisz mém, amiket jól lehetett a közösségi oldalakon reklámozni, és amikhez már csak egy csipetnyi kellett a kriptós társadalomra egyébként is jellemző degenerációból, hogy az emberek el is kezdjék vásárolni a Pepét, ami pár nap alatt a semmiből egy 150 millió dolláros piaci részesedéssel rendelkező kriptopénzzé vált.

A PEPE 149 millió dolláros piaci részesedést és 3 875 639%-os növekedést ért el 1 hét alatt

Bár tényleg felkapta a közösség, Pepe valószínűleg a hozzá hasonló életutat bejáró mém coinok sorsára fog jutni és hamarosan eltűnik a süllyesztőben. Az ilyen kirívó példák azonban továbbra is életben tartják sokak álmát, hogy az ember egy kis szerencsével, akár néhány dollárból is milliomos lehet, ha elkezd a kriptovalutákkal foglalkozni.

A PrimeXBT hetente induló demó számlás versenyén kockázatok nélkül, pusztán egy email cím megadásával próbálhatod ki a kereskedést, és akár 500 dolláros tőkét is nyerhetsz. További részletek a bemutatónkban, és a PrimeXBT oldalán.

464%-os nyereséget ért el márciusban a PrimeXBT legjobb másolható kereskedője

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img