Újabb bitcoinbányászt köszönthetünk a Nasdaq-on

spot_img

Többszöri elhalasztott tőzsdei jegyzés után múlt héten pénteken sikerült tőzsdére lépnie a Bitdeer-nek. A bányász részvényeivel BTDR ticker alatt a Nasdaq-on lehet kereskedni. Indulás óta több mint 30%-ot esett a cég részvényeinek az árfolyama a TradingView adatai szerint, jelenleg 6,45 dollár körül kereskednek vele. A részvénnyel való kereskedést röviddel a piacra lépést követően többször is leállították magas volatilitás miatt.

A szingapúri székhelyű bányász talán a világ második legnagyobb ismert bitcoinbányásza 16,2 EH/s vállalati hashráta kapacitással a Core Scientific mögött, derül ki az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez benyújtott márciusi nyilatkozatból.

Hat bányász telephellyel rendelkezik az USA-ban Washington államban, Texasban, Tennessee-ben, valamint Európában, a skandináv régióban Norvégiában. Bejelentett adatok alapján 2022 végén összesen 775 megawatt (MW) energiakapacitással rendelkezett a vállalat. Hashráta kapacitásának körülbelül az egynegyedét saját bányászatra használja fel, míg a többit felhőbányász és hosting szolgáltatásként adja ki.

A Bitdeer a világ legnagyobb bányászgép gyártójából, a Bitmain-ből született meg. A két társalapító közötti nézeteltérés után Jihan Wu kilépett a cégből, és felkérték a Bitdeer irányítására. Egy másik, szintén a Bitmain-hez köthető felhőbányász cég, a BitFuFu, szintén tőzsdére kíván lépni, de a tőzsdei bevezetést egyelőre elhalasztották.

Kapcsolódó cikkünk:

A Bitdeer pénzügyi teljesítménye – más bitcoinbányászokhoz hasonlóan – 2022-ben romlott, részben a piaci körülmények miatt. A cég 330,3 millió dolláros bevételt és 62,4 millió dolláros veszteséget jelentett 2022-re, szemben az egy évvel korábbi 394,7 millió dolláros bevétellel és 82,6 millió dolláros nyereséggel.

frissített KriptoSuli e-könyv és hangoskönyv formájában is kapható, amelyben a bányászat alapjairól is olvashatsz. Kattints a részletekért.

Kriptovaluta bányászattal kapcsolatos további információkat a Kripto Akadémia honlapján találtok a hírfolyamunkban. Keresd a “Bitcoinbányászindex- jelentést és a “Bicoinbányászrészvény-jelentésünket, ahol a Kripto Akadémia által figyelt bányász cégek teljesítményét és részvényeinek alakulását, valamint a bitcoin hálózat aktuális értékeit vizsgáljuk meg.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoin felezésre készül a CleanSpark

/bitdeer, sec, coindesk/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img