Veszteséget termelhetnek bizonyos bányászgépek

spot_img

A bitcoin árfolyamának esése miatt néhány 2019-ben gyártott bányászgép típus már veszteségesen üzemel, mivel az általuk kibányászott BTC mennyiség nem kompenzálja a felhasznált energiát.

A ma reggeli órákban a bitcoin árfolyama benézett 22 000 dollár alá is, így a 2019-ben gyártott bányászgépek egy részét már nem érdemes üzemeltetni, veszteséget termel.

A bitcoin bányászattal foglalkozó Bitdeer cég egy táblázatot tett közzé a Twitteren, amely megmutatja, hogy az egyes bányászgépek milyen árhatárok között maradhatnak nyereségesek.

https://twitter.com/BitdeerOfficial/status/1536202064258248705

A 2019-ben gyártott Antminer S17+/67 a mai naptól már nem termel nyereséget. Az Antminer S19, a Whatsminer M30S+ 2020-ban, míg az Antminer S19j 2021-ben került a piacra. Ezek a gépek körülbelül további 15%-os bitcoin árfolyamveszteséget tudnak még elviselni.

A fennmaradó gépek, amelyeket szintén 2020 után gyártottak, akár 30%-os bitcoin árveszteség esetén is nyereségesek maradhatnak.

A bányászok előre látták, hogy ez lesz?

A bitcoin bányászok a medvepiac kezdete óta adják el bevételük egy részét vagy teljes egészét, amelyre a Glassnode ábrája is rávilágít.

A bányászok általában a következő bikapiacig tartani szokták bevételeiket, hogy magasabb áron adhassanak el. Az azonnali eladásra való hajlam azt jelzi, hogy ők is a bitcoin árfolyamának további esésére számítottak.

Megfizethető bányászat

A megújuló energiaforrásokra erősen támaszkodó országok a bányászok első számú célpontjai a megfizethető áramárak miatt.

Norvégia egyike ezeknek az országoknak. A 2022. áprilisi számok szerint Norvégia a teljes energiaszükségletének 88%-át vízerőművekből szerzi. Ennek eredményeképpen az ország olcsó villamos energiával rendelkezik, amelynek ára 0,03 és 0,05 dollár között mozog.

A zöld bányászat iránti igény az elmúlt évben egyre inkább csak nő azért, mert a bányászok célja részben a költségek, részben pedig a környezetre gyakorolt káros hatás csökkentése.

A Bitcoin Mining Council jelentése szerint 2022 első negyedévétől a bitcoin bányászat mintegy 58,4%-a fenntartható energiaforrásokat használ. Ennek eredményeképpen 2021 első negyedéve óta eltelt időszak alatt 59%-kal nőtt a zöld energia használata a bitcoin bányászatban.

Kibányászott kriptovalutáidat befektetnéd, de nem tudod hova? A Nexo felülete erre egy remek lehetőséget kínál.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedési és bányászattal kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/cryptoslate, energy central/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img