Bitcoinbányászindex-jelentés

spot_img

Sokan keresik már a medvepiac alját, a bányászok is. Az új generációs ASIC árak és a hashár minden idők legalacsonyabb értékein állnak. Egyes tőzsdén jegyzett bitcoinbányászok részvényeinek árfolyama 98%-ot esett minden idők csúcsáról, mások nem fizetik finanszírozási hiteleiket és találunk olyan bányász céget is, ami a csőd szélén táncol. A helyzet korántsem rózsás.

Az FTX bedőlésével mélyült a depresszió, általánossá vált a kétségbeesés a kriptoipar szinte minden területén. Ezek viszont meghozhatják a várva várt fordulatot, úgy tűnik közeledünk a mélyponthoz, de biztosan még nem lehet kijelenteni. Ami biztos, hogy negatív nehézségi kiigazítással kell számolnunk a bitcoin hálózaton. Ez a kiigazítás, amely az előrejelzések szerint 6-8%-os lesz, a mai napon fog megtörténni.

A bitcoin globális hashrátája az elmúlt napokban kezdett el reagálni a piaci körülményekre. Az elmúlt hetekben körülbelül 13%-kal, 272 EH/s-ról 238 EH/s-ra esett, de néhány napja újra emelkedésnek indult, hamarosan megtudjuk ez mire lesz elég.

Bányászpiaci mutatók:

  • hashprice (hashár): 58.92 USD/PH/nap (+2.3%) – 0.00347541 BTC/PH/nap (-0.02%)
  • hashráta: 251 EH/s (+2.9%)
  • nehézség: 36.95 T (0%)

A bitcoin hasrátája 2022. november 05 – 2022. december 04. között (forrás: luxor)

Hashár index (2022. december 04.)

A hashár értéke az elmúlt héten kis mértékben, de emelkedni tudott 58,92 USD/PH/napra, ami teljes mértékben a bitcoin árfolyam rallyjának köszönhető.

A BTC-ben denominált hashár azonban elhanyagolható mértékben, de csökkent. A tranzakciós díjak még mindig nagy százalékát (átlagban 2-7%) teszik ki a blokkjutalmaknak, mint ahogy azt eddig megszokhattuk.

A bitcoin bányászat hashára dollárban kifejezve 2022. november 27 – 2022. december 04. között (forrás: luxor)

Bitcoin hálózat tranzakciós díjai 2022. november 27 – 2022. december 04. között (forrás: luxor)

Bitcoin bányászat ASIC árindex adatok (2022. december 04.)

Múlt héten az ASIC árindex adatok szerint az új generációs ASIC bányászgépek ára továbbra is csökkenő tendenciát mutat.

Azoknak a bányászok számára, akiknek maradt még szabad tőkéje bányászgépek beruházásához, hamarosan eljöhet az a kulcsfontosságú momentum, amikor is a következő bikapiacra kell pozicionálnia magát. Magyarul, lassan el kell döntenie, hogy mikor fog újból beruházni egy magasabb bányászati kapacitás elérésének reményében. Ezek a beruházások meghozhatják a várva várt bárnyászati indexek, de különösen a bányászgépek árának az emelkedését is.

Egyelőre a hangulat az eladói nyomást erősíti még. Egyes elemzések szerint az ASIC árindex mélypontja valahol 5-10 USD/TH körül lehet.

Bitcoin bányászat ASIC indexadatok (forrás: luxor)

Bitcoin bányászat jövedelmezősége

A jelenleg népszerű bányászgépek bitcoin bányászat jövedelmezőségi adatai 0,07 USD/kWh energiaköltséggel számolva:

  • Antminer S19 XP (140 TH/s): 3.2 USD
  • Whatsminer M50 (114 TH/s): 1,2 USD
  • Antminer S19j Pro (104 TH/s): 1,0 USD
  • Whatsminer M30s++ (112 TH/s): 0,8 USD
  • Antminer S19 (95 TH/s): 0.2 USD
  • Whatsminer M30s (86 TH/s): -0.4 USD
  • Antminer S17 (56 TH/s): -0,9 USD
  • Whatsminer M20s (68 TH/s): -1,6 USD

Bitcoinbányászrészvények

A bitcoin bányászati részvények, a múlt heti BTC árfolyam emelkedésének köszönhetően egy kisebb rallyt produkáltak. 2022 negyedik negyedéve volt az eddigi legnehezebb negyedéve a bányászoknak, mivel a hashár, az ASIC árindex és a jövedelmezőség is minden idők legalacsonyabb szintjén járt.

A tőzsdén jegyzett bitcoinbányászok teljesítménye a BTC-hez képest 2022 január 1-től (Sötétkékkel a bitcoin jelölve)

Néhány bányász, mint például a Core Scientific, a Stronghold, a Greenidge és az Argo papírjaival 1 dollár alatt kereskednek, ezért a Nasdaq tőzsdéről való kivezetés veszélye is fenyegeti őket. Mind a négy bányásznak magas az adósság/saját tőke aránya a tőzsdén jegyzett bányászok között, míg a Core Scientific a csőd szélén áll.

Top 10 legnagyobb adósság/saját tőke aránnyal rendelkező bányász (forrás: luxor)

Kriptovaluta bányászattal kapcsolatos további információkat a Kripto Akadémia honlapján találtok a hírfolyamunkban. Keresd minden héten szerdán a “Bicoinbányászrészvény-jelentésünket, ahol a Kripto Akadémia által figyelt bányász cégek részvényeinek teljesítményét és történéseit vizsgáljuk meg.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoinbányászindex-jelentés

/luxor/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img