Tőzsdei kivezetéssel nézhet szembe több bitcoinbányász

spot_img

A bitcoinbányászok mögött nehéz hónapok állnak, a növekvő energiaköltségek mellett csökken a bányászat jövedelmezősége, a bitcoin árfolyama és ezzel együtt a bányászok bevételei. A lending szolgáltatókat sújtó csődhullám elérte az egyik legnagyobb észak-amerikai bányászt a Compute North-ot, a bányász kintlévőségek összege is bőven 4 milliárd dollár felett jár. Az adósságok rendezése érdekében kedvezményes, kifejezetten bányászoknak nyújtott kölcsönökkel próbálnak segítséget nyújtani nagyobb kriptoipari szereplők, mint például a Binance, a Maple Finance és a Antalpha.

Mindezek mellett néhány tőzsdén jegyzett bitcoinbányászt a tőzsdei kivezetés veszélye fenyegeti. A Nasdaq legutóbb a Digihost-ot kereste meg, hogy hamarosan törölheti a tőzsdén jegyzett cégek listájáról, mert 30 egymást követő napon keresztül 1 dollár alatt kereskedtek a bányász cég részvényeivel.

“A vállalat üzleti tevékenységét nem befolyásolja a Nasdaq értesítő levele. A cég teljes mértékben orvosolni fogja a hiányosságokat és igyekszik megfelelni a Nasdaq elvárásainak” – közölte a Digihost az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez pénteken benyújtott dokumentumában. 

A bányásznak 180 napja van arra, hogy visszaszerezze a Nasdaq jegyzési szabályainak való megfelelést, ha részvényeit legalább 10 egymást követő napon keresztül 1 dollárért vagy annál magasabb árfolyamon kereskedik. A bejelentés szerint azonban további 180 napos megfelelőségi időszakra is jogosult lehet.

Két másik nyilvános bányásznak, a Mawson Infrastructure Group-nak és a BIT Mining-nak szintén jobb részvény teljesítményre van szüksége ahhoz, hogy megtarthassák tőzsdei jegyzésüket.

Az ausztráliai székhelyű Mawson Infrastructure Group vezetői bizakodóak: 

“Ha a részvények árfolyam 10 napig 1 dollár felett tartózkodik, akkor a probléma megoldódott, ha nem, egyszerűen egy fordított splitet is elvégezhetünk, egyszóval nem aggódunk emiatt” – nyilatkozta Nick Hughes-Jones, a vállalat kereskedelmi igazgatója múlt hónapban a The Blocknak.

A vállalat az elmúlt hetekben adta el egyik georgiai létesítményét a rivális CleanSparknak, kijelentve, hogy a pennsylvaniai és texasi telephelyeire fog ezentúl teljes mértékben fókuszálni, ahol a “meggyőző tőkemegtérülés lehetőségét látja” – mondta a Mawson vezérigazgatója, James Manning.

A BIT Mining még augusztusban igyekezte megnyugtatni a befektetőket, hogy részvényei talpra fognak állni:

“A viharos piaci körülmények ellenére megnyugodhatnak befektetőink, hogy a jelenlegi részvényárfolyam nem lesz hatással vállalatunk üzleti tevékenységére” – mondta akkoriban Bo Yu, a BIT Mining elnöke nyilatkozatában.

Több bányász cég jár hasonló cipőben, viszont részvényeikkel kevéssel ugyan, de 1 dollár felett kereskednek. 

Kriptovaluta bányászattal kapcsolatos további információkat a Kripto Akadémia honlapján találtok a hírfolyamunkban. Keresd minden héten szerdán a “Bicoinbányászrészvény-jelentésünket, ahol a Kripto Akadémia által figyelt bányász cégek részvényeinek teljesítményét és történéseit vizsgáljuk meg. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk.

A Binance 500 millió dolláros alappal segíti a bányász ágazatot

/theblock/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img