Szeptemberben is csökkentek a bányász bevételek

spot_img

A bitcoin bányászatból származó bevételek szeptemberben 16,2%-kal, mintegy 550,5 millió dollárra csökkentek. A bányászoknak viszont jó hír, hogy 2021 novembere óta ez volt a legalacsonyabb százalékos csökkenés – derül ki a The Block Research által összeállított adatokból. Egyébként a bányászok bevételei hat hónapja folyamatosan csak apad.

Másrészt viszont, a bitcoin körülbelül 1,56-szor annyi bevételt termelt, mint az ethereum bányászok és stakerek együttvéve. (Múlt hónapban állt át az Ethereum hálózat proof-of-stake-re.)

Havi bitcoin bányászati bevétel (forrás: theblockcrypto)

(A bányászok a blokklánc natív érméjében kapnak jutalmat az érvényes blokkok előállításáért és a tranzakciók feldolgozásáért. A bányász bevételek kiszámítása során figyelembe veszik az inflációs jutalmakat a blokktámogatást és a tranzakciós díjakat is. Mi az a blokktámogatás? A Binance Academy oldalán olvashatsz róla többet.)

A legtöbb bitcoin bányász bevétel a blokkjutalom támogatásból származott (541,8 millió dollár) és csak kis részben a tranzakciós díjakból (8,66 millió dollár). A bitcoin tranzakciós díjak aránya a teljes bevételhez képest kis mértékben, 1,6% körülire nőtt.

A hálózati hashráta augusztus folyamán nagyjából 10,4%-kal, szeptemberben pedig 0,6%-kal nőtt. A legutóbbi frissítés során a hálózati nehézség 2,14%-kal csökkent.

Bitcoin hálózat hashráta alakulása – Eh/s és 7 DMA, napos eltolt mozgóátlag alapján (forrás: theblockcrypto)

(A hashráta a bányászat kulcsfontosságú biztonsági mérőszáma. Minél nagyobb a számítási teljesítmény a hálózatban, annál nagyobb a biztonsága és a támadásokkal szembeni általános ellenállása. Bár a bitcoin pontos hashelési ereje nem ismert, a bányászott blokkok számából és az aktuális blokk nehézségéből meg lehet becsülni.)

A csökkenő bányászati jövedelmezőség a magas működési költségű és alacsony hatékonyságú bányászok kikapcsolásához vezet” – mondta Ethan Vera, a Luxor Technologies bitcoin infrastruktúrával foglalkozó vállalat operatív igazgatója a The Blocknak. Ezzel párhuzamosan, a lekapcsolt hardverek helyett újabb, nagyobb hatékonyságú bányászgépek kerülnek online állapotba, növelve ezzel a hálózati nehézséget és a kapacitást és nem utolsó sorban a hálózat biztonságát.

Kriptovaluta bányászattal kapcsolatos további információkat a Kripto Akadémia honlapján találtok a hírfolyamunkban. Keresd minden héten szerdán a “Bicoinbányászrészvény-jelentésünket, ahol a Kripto Akadémia által figyelt bányász cégek részvényeinek teljesítményét és történéseit vizsgáljuk meg. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. 

Az elmúlt hónapokban nőtt a bányászat jövedelmezősége

/the block/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img