Az elmúlt hónapokban nőtt a bányászat jövedelmezősége

spot_img

Az elmúlt néhány héten a bitcoin és az ethereum árfolyama emelkedni tudott, így a bitcoin bányász cégek részvényeinek árfolyamai is felpörögtek.

Egyes kriptobányász cég papírja 120%-ot emelkedett az elmúlt hónapban. A piacot a kriptoeszközök árfolyamának fellendülése, a bányászat növekvő nyereségessége és a BTC termelés erőteljes emelkedése jellemezte.

A Yahoo Finance adatai szerint a kriptobányász cégek, köztük a Marathon Digital Holdings (124,12%), a Core Scientific (110,39%), a Hut 8 (98,95%) és a Riot Blockchain (96,69%) részvényárfolyamai az elmúlt 30 napban ugrásszerűen megemelkedtek, jelentősen felülmúlva a bitcoin (18,0%) és az ethereum (ETH) (67,8%) árfolyamát.

Augusztus 11-én a Core Scientific második negyedéves jelentésében arról számolt be, hogy a saját maga által bányászott bitcoin mennyiség elképesztő, 1601%-os növekedést ért el az év eddigi részében. A cég második negyedéves bevétele 118%-kal, 164 millió dollárra emelkedett az előző évhez képest, ami a bányászatból származó bevételek és a tárhely bevételek növekedésének köszönhető.

A Hut 8 Mining Corp. saját maga által bányászott bitcoin mennyisége szintén növekedett az elmúlt negyedévben, az előző évhez képest 71%-kal, összesen 946 bányászott bitcoinra. A cég bevételei szintén nőttek a második negyedévben, éves szinten 30,7%-kal, 43,8 millió dollárra.

A Marathon Digital, amely a múlt hét elején osztotta meg második negyedéves eredményeit, szintén azt közölte, hogy a “kihívásokkal teli makrokörnyezet” ellenére is növelni tudta bitcoin termelését az előző évhez képest. A szóban forgó negyedévben 707 bitcoint bányászott ki, 8%-os növekedés mellett.

Mindhárom vállalat azonban veszteséget könyvelhetett el, amit minden esetben a kriptobirtoklás értékvesztése okozott. A bányász részvényárfolyamok megugrása egybeesett a júniusi esést követő emelkedő BTC és ETH árfolyamokkal. A bitcoin bányászat jövedelmezősége is visszapattant a június 19-i éves mélypontról a Bitinfocharts adatai szerint.

BTC bányászat jövedelmezőség az elmúlt 3 hónapban (forrás: bitinfocharts.com)

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. 

Bányásznak állt az egyik vezető ASIC gyártó

/cointelegraph, bitinfochart.com/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img