Milliárd dolláros lyuk helyett közel három milliárdos hiány a Celsiusnál

spot_img

A legújabb megállapítások szerint a Celsius állítólag félrevezető és helytelen adatokat közölt a bírósági dokumentumokban. Egy vasárnap benyújtott új csődeljárási jelentés szerint a Celsius tényleges adóssága 2,85 milliárd dollár, szemben a csődbejelentési kérelmükben szereplő 1,2 milliárd dollárral. 

A legfrissebb jelentés szerint a vállalat nettó kötelezettségei 6,6 milliárd dollárt tesznek ki, a teljes kezelt vagyon pedig 3,8 milliárd dollárt. Míg a csődbejelentésben a cég 4,3 milliárd dollárnyi eszközt jelentett le 5,5 milliárd dollárnyi kötelezettséggel szemben, ami 1,2 milliárd dolláros hiányt jelent.

A riport azt is megjegyzi, hogy a befektetők által elhelyezett összesen 100669 BTC-ből a cég 62853 bitcoint veszített el és jelenleg csak 37926 BTC-t birtokol. A Wrapped Bitcoin (WBTC) jelenleg a vállalat BTC adósságának 64%-át teszi ki. 

Simon Dixon, a Celsius ügyében érdekelt kriptovállalkozó szerint, a kriptohitelező tényleges mérleghiánya 3 milliárd dollár a 1,2 milliárd dollárral szemben. Állítása szerint a Celsius félrevezető volt és egyszerűen csak “kitalálta a  számokat”.

Mielőtt CEL tokenbe fektetnél érdemes az alábbiakkal tisztában lenni. Discord szerverünkön időről-időre felbukkan a CEL tokennel kapcsolatos befektetési és kereskedési spekulációk. A csődeljárás ellenére a közösség a kriptokölcsönző mögé állt abban a reményben, hogy visszakaphatják pénzük egy részét. A natív CEL token árfolyama a csőd után többször is megugrott, köszönhetően a közösség által irányított short squeeze-nek. Jelenleg a CEL token mögött egy becsődölt szolgáltató áll csődvédelmi eljárással, árfolyamát a spekuláció hajtja, semmi más.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance és az FTX szolgáltatásait ajánljuk. A megszerzett kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni vagy a Safepal hardver tárcán biztonságban tárolni.

Ha nem lenne elég baj a Celsius háza táján

/cointelegraph/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img