Két év óta most először aktívabbak a rövidtávú holderek – megvolt az alja?

spot_img

Két év óta most először aktívabbak a rövidtávú holderek a piacon, mint a hosszú távúak – írja a Glassnode. A blokklánc elemző vállalat új piaci jelentése szerint ez azt sugallja, hogy a kapituláció már megtörtént.

A LUNA és az UST májusi összeomlása komoly hatással volt az egész piacra. A BTC árfolyama napok alatt több, mint 10 000 dollárral zuhant az éves mélypontjára. Az ilyen mértékű volatilitás – különösen amikor a kockázatos eszközökről van szó – felfedi a befektetők természetét. Jellemzően a nagyobb meggyőződéssel rendelkező befektetők (akiket hosszú távú holdernek vagy olyan befektetőknek tekintünk, akik a múltban is átéltek már medvepiacokat) hajlamosak kitartani, míg a rövid távú tulajdonosok sietve eladják a kriptopénzeiket, gyakran veszteséggel.

Most kicsit más a helyzet. A május eleji fejlemények óta a rövidtávú holderek által birtokolt készlet több, mint 330 000 BTC-vel nőtt. Ez általában csak bikapiacok idején fordul elő, mivel a short-term holder csoport a csúcsokon vásárol, majd a mélypontokon ad el. A bitcoin történetében csupán néhány példa volt arra, hogy árfolyamesések során halmoztak fel. Legutóbb ez a COVID pánik miatti, 2020 márciusi összeomlás idején történt így.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img