Héttagú bizottság segíti a bíróság munkáját a Celsius ügyben

spot_img

Egy héttagú bizottság vizsgálja a Celsius vezérigazgatójának, Alex Mashinsky magatartását és a hitelező cég “problémás eszköztelepítési döntéseit“. A Celsius Network nem biztosított hitelezőit képviselő bizottsága tegnap este adta ki első hivatalos közleményét.

A bizottság kiemelte a Celsius vezérigazgatójának, Alex Mashinsky-nek a szerepét az ügyben, ami szerint “alaposan ki fogják vizsgálni Mashinsky és más Celsius alkalmazott per előtti magatartását, beleértve a problémás döntéseket és a per előtti átutalásokat is“.

Mint ahogy arról korábban is beszámoltunk, a Celsius június 12-én felfüggesztette a kiutalási lehetőségeket, egy hónappal később pedig Chapter 11 szerinti csődeljárást kezdeményezett maga ellen New Yorkban. A csődeljárás kezdeményezése során a vállalat közölte, hogy több mint 100000 hitelezője van.

A biztosíték nélküli hitelezők hivatalos bizottságát július 27-én nevezték ki, a tegnapi nyilatkozat szerint. A bizottság hét magánszemélyből és intézményi képviselőből áll, akik a platformon keresztül nyújtottak korábban kölcsönöket. A bizottság tagjai: Caroline G. Warren, Thomas DiFiore, ICB Solutions, Christopher Coco, Andrew Yoon, Mark Robinson és a Covario AG (svájci székhelyű brókercég).

“A bizottság a Celsius számlatulajdonosainak és a biztosíték nélküli hitelezőinek érdekeit prioritásként kezeli a cég csődeljárása alatt – áll a közleményben.”

A bizottság a White & Case ügyvédi irodát, valamint az M3 Partners tanácsadót és az Elementus blokklánc tanácsadó céget bízta meg tanácsadással. Emellett a Perella Weinberg Partners-t, egy szerkezetátalakításra szakosodott befektetési bankot is megkértek, hogy csatlakozzon a tanácsadói csoporthoz. 

A bizottság, amely saját Twitter fiókkal rendelkezik, a Kroll kockázati tanácsadó céggel is együttműködik egy weboldal és telefonközpont létrehozásán, amely a csődeljárással kapcsolatos információkat fogja szolgáltatni.

A közlemény szerint ki fogják vizsgálni a Celsius bányász tevékenysége során felhalmozott bitcoin mennyiség és a GK8 – a tavaly novemberben 115 millió dollárért felvásárolt letétkezelő cég – lehetséges értékesítését is. A bizottság továbbá tanulmányozni fogja “az üzlet (vagy annak részeinek) átszervezésének vagy eladásának stratégiai lehetőségeit, hogy a számlatulajdonosok és a nem biztosított hitelezők számára maximalizálja a visszatérítendő összeget“.

A Texas State Securities Board a múlt héten arra kérte az Amerikai Bíróságot, hogy utasítsa el a Celsius kérését a kibányászott bitcoin eladására vonatkozóan, arra hivatkozva, hogy a keletkezett eszközöket ne a cég, hanem a felhasználók megsegítésére fordítsa.

A korábbi csődvédelmi nyilatkozatból sok minden kiderült, köztük az is, hogy a cég mérlegében hivatalosan 1,19 milliárd dolláros lyuk tátong. Nem hivatalosan a számok ennél sokkal rosszabbak, hiszen a 600 millió dollár értékű CEL tokent a vállalat eszközként tartja nyilván.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance és az FTX szolgáltatásait ajánljuk. A megszerzett kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni vagy a Safepal hardver tárcábann biztonságban tárolni.

A Hodlnaut is bezárta kapuit

/the block, blockworks, cryptotimes/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img