A Hodlnaut is bezárta kapuit

spot_img

A tegnapi nap folyamán tájékoztatta felhasználóit a Hodlnaut, hogy befagyasztotta a ki- és befizetéseket, a swap ügyleteket, mindemellett pedig visszavonta a Szingapúri Monetáris Hatóságnál (Monetary Authority of Singapore, továbbiakban MAS) benyújtott engedélykérelmét is.

“A Hodlnaut ezért a továbbiakban nem nyújt szabályozott digitális fizetési token (DPT) szolgáltatásokat”

A cég állítása szerint “a likviditás stabilizálása és az eszközök megőrzése érdekében került sor a kiutalások leállítására”

Kriptohitelezési területen a Hodlnaut egyike azoknak a kriptos cégeknek, amelyek a TerraUSD, majd a Three Arrows Capital összeomlása után kiváltott dominóeffektus áldozata lett. A Tech in Asia beszámolója szerint a Hodlnautnak 187 millió dolláros kitettsége lehetett a TerraUSD-ben.

A cég azt is közölte, hogy a helyreállítási terv kidolgozása kapcsán a szingapúri székhelyű Damodara Ong ügyvédi irodával működik együtt és várhatóan augusztus 19-én ad legközelebb tájékoztatást. A platform a kötelezettségek minimalizálása érdekében továbbra is kamatot fizet az ügyfeleknek.

A Hodlnaut legutóbb 7,25%-os éves százalékos hozamot hirdetett USDC és USDT-re. A felhasználók a blogbejegyzés szerint mostantól csak az egyenlegüket tekinthetik meg.

“Elnézést kérünk, hogy ebben a nehéz helyzetben nem tudjuk biztosítani a kifizetéseket. Úgy véljük, hogy ez kellő lélegzetvételnyi időt biztosít számunkra ahhoz, hogy jogi tanácsadóinkkal együtt megvizsgáljuk a lehetséges szerkezetátalakítási lehetőségeket és helyreállítási terveket” – írta a Hodlnaut.

A Hodlnauthoz hasonló helyzetben lévő kriptohitelezők, a Celsius és a Voyager felhasználói, már több mint egy hónapja ki vannak zárva fiókjukból azután, hogy az adott platformok szintén leállították a ki- és befizetéseket. Mindkét cég ügye a csődbíróságokon zajlik.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance és az FTX szolgáltatásait ajánljuk. A megszerzett kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni vagy a Safepal hardver tárcán biztonságban tárolni.

/the block, blockworks, techinasia, forkast news, coinfomania/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img