Csődöt jelentett a Voyager

spot_img

A csődöt jelentő Three Arrows Capital után bedobta a törölközőt a befektetési alap egyik legnagyobb hitelezője.

A kripto alapú befektetéseket kezelő, és egy ezek elköltését segítő Mastercard bankkártyát is forgalmazó Voyager 650 millió dolláros hitelt nyújtott a 3AC-nek. Mivel a tartozás visszafizetésére már aligha fog sor kerülni, a cég ma reggel csődvédelmi eljárást kért maga ellen.

A Voyager egy idén márciusban kibocsátott sajtóközleménye szerint 3.5 millió regisztrált felhasználóval és 1.2 millió aktív befizetést kezelő fiókkal rendelkezett.

Az Egyesült Államokban bejegyzett cég a helyi jogban Chapter 11-nek nevezett eljárást kérte maga ellen, ami azt jelenti, hogy a megpróbálnak majd megállapodni az ügyfeleikkel, hogy a működésüket megreformálva milyen feltételekkel lehetnek képesek megtéríteni a nekik okozott kárt.

A másik fajta csődvédelem a Chapter 7 lenne, ami a Voyager által kezelt vagyon teljes felszámolását jelentené. A cég ezzel gyorsan és végleg megszűnne, de a folyamat csak részleges kártérítést biztosítana az felhasználóknak.

Az üggyel kapcsolatos első kommentárok kiemelték, hogy a legtöbb Chapter 11-es eljárás sikertelenül zárul és Chapter 7 lesz belőle.

Mivel a Voyager csődje nagyon sok amerikai állampolgárt érint, elképzelhető, hogy az USA-ban erre az esetre hivatkozva a jövőben a tervezettnél szigorúbb kriptós jogszabályok kerülhetnek majd elfogadásra.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img