Az Intel csatlakozni fog a bitcoin bányász iparághoz?

spot_img

Az Intel hamarosan beléphet a bitcoin bányász chipgyártó iparágba. Az óriás chipgyártó a közelgő ISSCC konferencián, 2022. február 23-án fogja bemutatni a “Bonanza Mine” nevű, “ultra-alacsony feszültségű, energiahatékony bitcoin bányász ASIC chipet”.

A chipgyártás piacvezetője a pletykák szerint legújabb termékével felveheti a versenyt olyan cégekkel, mint a Bitmain és a Canaan – jelentette először a Tom’s Hardware.

A chipgyártó óriás a közelgő ISSCC konferencián egy új chipet fog bemutatni, amely a konferenciára készült prezentáció információi szerint egy “ultra-alacsony feszültségű, energiahatékony bitcoin bányász ASIC lesz”.

Az Intel bitcoin bányász ASIC bemutatója az ISSCC-n 2022. február 23-án (forrás: ISSCC programfüzet, 28. oldal)

Tavaly decemberben az Intel gyorsított számítási rendszerek és grafika csoportjának vezető alelnöke és vezérigazgatója, Raja Koduri egy interjúban azt mondta, hogy a vállalat egy kifejezetten kriptopénz bányászatra szánt chipen dolgozik.

Egyelőre nem világos még a nemzetközi sajtónak sem, hogy az Intel egy olyan projektet fog-e bejelenteni, amin már dolgozik vagy már piacképes is. Tekintve az előadás címét és az időzítést – néhány hónappal Koduri megjegyzései után – felveti annak a lehetőségét, hogy az Intel új hardvert ad ki bitcoin bányászathoz, amely az energiahatékonyságra és a költségek csökkentésére összpontosít.

Egyenlőre senki nem tudja biztosan, hogy hivatalosan az Intel be fog-e lépni a bitcoin bányász iparágba vagy sem. A vállalat ugyanis nem reagált egy megkeresésre sem ezzel kapcsolatban. Ha újabb fejlemény születik az üggyel kapcsolatban, értesíteni fogunk benneteket, hiszen mi is várjuk már, hogy mit lép a technológiai óriás!

Addig is további hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedéssel és bányászattal kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/bitcoin magazine, dailynewsday.com/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img