Mi az a play-to-earn – 3. rész

spot_img

Nagyon úgy néz ki, hogy 2022 a P2E játékokról fog szólni. Nemrég nyitottuk meg mi is discord szerverünkön a play-to-earn szobát, ahol a blokklánc játékokat beszéljük ki. Hamarosan új csapattal fog bővülni a Kripto Akadémia, aminek keretében szeretnénk felépíteni az ország legnagyobb play-to-earn játékos csoportját.

Az első részben áttekintettük mi az a play-to-earn és hogyan működnek ezek a játékok. A második részben megnéztük hogyan biztosítja a blokklánc technológia a play-to-earn játékokban lévő tárgyak egyediségét és mennyi bevételre lehet számítani a pla-to-earn játékok kapcsán. A befejező részben sorra vesszük hogyan lehet elkezdeni játszani egy play-to-earn játékkal, valamint hogyan lehet bevételre váltani a játék során megszerzett javakat.

Hogyan kezdj el játszani a play-to-earn játékokkal?

Minden egyes play-to-earn játéknak különböző követelményei vannak a játékosokkal szemben. Minimális esetben szükséged lesz egy kriptotárcára, mint például a MetaMask-ra vagy Binance Chain Wallet-re, hogy tárolni tudd az NFT-idet, kriptodat. Minden esetben a  tárcával tudsz csatlakozni a játékhoz.

Előfordulhat az is, hogy a játékhoz kezdeti befektetésre lesz szükséged, például egy karaktercsapat felállításához vagy a játékban használt NFT-k, tárgyak megvásárlásához.

Az Axie Infinity-hez 2021 októberében három Axie megvásárlása körülbelül 600 dolláros kezdeti befektetést igényelt. Ez az összeg néhány hónap játékidő alatt megtérülhet, de a játékba való befektetés sokak számára még így is akadályt jelent.

Egy másik lehetőség az úgynevezett ösztöndíjak (scholarships) keresése, ahol gyakorlatilag ingyen kölcsönözhetsz Axie-kat egy másik játékostól, majd a kapott bevételt megoszthatod az adott játékossal (akit menedzsernek nevezünk). Más szóval, a bevételed egyéni százalékát az ösztöndíjat nyújtó játékos kapja. Miután létrehoztad a csapatodat, majd teljesítetted a napi feladatokat és kihívásokat, elkezdesz folyamatosan SLP-t keresni. Az SLP egy ERC-20 token, amely a Binance-en és más kriptotőzsdéken is kereskedhető.

Hogyan lehet bevételre váltani a játék során megszerzett javakat?

Amikor NFT alapú játékokkal játszol, említettük, hogy két fő lehetőséged van a jövedelemszerzésre: NFT-ket találsz, amiket eladhatsz, vagy rendszeresen játszol, hogy játékon belüli kriptopénzre tegyél szert.

Ezek a tevékenységek NFT-ket, tokeneket vagy mindkettőt adnak, amelyeket eladhatsz a másodlagos piacon. Attól függően, hogy pontosan milyen kriptovalutákkal és tárgyakkal rendelkezel, lehet, hogy el tudod adni a Binance-en. Az Ethereum és a Binance Smart Chain alapú (BSC) NFT-ket könnyen hozzáadhatod a Binance NFT Marketplace-hez, de ellenőrizned kell, hogy az eladni kívánt tokeneket és NFT-ket a Binance listázta-e az adott országában, ahol élsz. Emellett a KYC folyamat elvégzése elengedhetetlen, hogy igazolni tudd a fiókodat.

A játékból származó kriptovaluták váltása

A tokenek eladásához, mint az SLP vagy a SAND, olyan tőzsdére lesz szükséged, amely a játék kriptovalutáját kereskedhető párban kínálja. Ha a valós életben is fel szeretnéd használni bevételedet, azt is figyelembe kell venned, hogy a tokeneket fiat valutára (például amerikai dollárra és euróra) tudod-e váltani, és ki tudod-e venni a bankszámládra. Alternatív lehetőségként például kriptokártyát is használhatsz a kriptod elköltésére (pl. a Binance Visa Card. Crypto.com VISA Card, WIREX stb.). A bevételeidet stabilcoinra is átválthatod, de ezek fiatra való átváltása plusz egy további lépést igényel.

NFT-k kiváltása a play-to-earn játékokból

Ha a játék során NFT tárgyakat és gyűjthető elemeket szereztél, akkor ezeket egy NFT tőzsdén is el tudod cserélni, hogy kiváltsd őket. A Binance NFT Marketplace rendelkezik letéti funkcióval, amely lehetővé teszi, hogy az NFT-ket közvetlenül a Binance-en értékesítsd. Decentralizált tőzsdéket (Opensea, Rarible) is használhatsz, amennyiben az NFT-d kompatibilis velük.

Adózási következmények

Ha úgy döntöttél, hogy fiat pénzre váltod a play-to-earn során szerzett javaidat, ne felejtsd el, hogy annak adóvonzata lesz! Mindig fontos, hogy ellenőrizd, végezd el a saját átvilágításodat, hogy keletkezett-e adóvonzata a kifizetésnek.

A play-to-earn játékok megjelenése új fejezetet jelent nemcsak a kriptovaluták terén, hanem az egész kripto iparágban. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mindig legyen meg a saját kutatásod, bármelyik játékba is kezdesz és invesztálsz. Légy tisztában azzal, hogy sok játék magas kockázatú, a rossz tokenomika miatt fenntarthatatlan vagy akár átverés is lehet!

Nemrég megnyitottuk a #play-to-earn szobát a Discord szerverünkön. Gyere és csatlakozz hozzánk, beszélgessünk a játékokról. Gyakran kéz a kézben járnak a play-to-earn játékok az NFT-kel. A hagyományos NFT-kel kapcsolatos kérdéseket, ötleteket, megbeszélni valókat továbbra is az #nft szobában találod meg.

Különböző metaverse és NFT projektek tokenjei a Binance felületén vásárolhatóak meg. További híreket és elemzéseket a Discord csatornánkon és a YouTube-on találtok.

/binance academy, gamerbolt.com, tino group/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img