Ez történt ma | nem kockáztat tovább az USDC kibocsátója

spot_img

Megugrott a VanEck Bitcoin ETF kereskedési volumene

Kevesebb mint egy héttel azután, hogy a VanEck értesítést nyújtott be, miszerint csökkenti a spot Bitcoin ETF-ért felszámított díjat, a befektetési alapkezelő alapja hatalmas kereskedési volument produkált a tegnapi kereskedési napon. Kedden, a VanEck spot Bitcoin ETF-e meghaladta a 300 millió dolláros kereskedési volument, ami több mint tízszerese annak, amivel az eddigi legjobb napján kereskedtek. (Január 11-én, rögtön az alap indulásának napján érte el a 25,5 millió dolláros kereskedési csúcsot.) 

A VanEck Bitcoin ETF-e nehezen tudott eddig lépést tartani a BlackRock, a Fidelity és a Grayscale által kínált termékekkel, amelyek a napi kereskedési volumen tekintetében még mindig domináns szerepet töltenek be bevezetésük óta. Mind a BlackRock, mind a Fidelity 0,25%-os díjat számít fel, bár a díjakat részben elengedik a korai befektetők számára. Hogy a VanEck fel tudja venni a versenyt, a múlt héten értesítést nyújtott be az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez, amelyben bejelentette, hogy február 21-én 0,25%-ról 0,20%-ra csökkenti saját spot Bitcoin ETF díját.

A Circle megszünteti a Tron a blokklánc hálózat támogatását

A Circle bejelentette, hogy leállítja az USD Coin (USDC) támogatását a Tron blokkláncon. A cég hangsúlyozta, hogy elkötelezett amellett, hogy az USDC-t megbízható, átlátható és biztonságos valutaként tartsák számon. Ennek tükrében azonnali hatállyal leállították az USDC mintelését a Tron hálózatra, továbbá úgy tervezi a stabilcoin kibocsátó, hogy 2025 februárjáig fokozatosan megszünteti a Tron blokklánc hálózat támogatását. Hétköznapi felhasználóknak azt javasolják, hogy a Tron hálózaton lévő USDC-jüket olyan tőzsdékre utalják át, ahol az USDC stabilcoin más blokklánc hálózatokon is támogatott. 

Földet vásárolt a Forbes a Sandbox metaverzumában

Néhány napja közölte a Forbes, hogy egy darab földet vásárolt a Sandbox metaverzumban. A földvásárlással állandó jelenlétet kíván létrehozni a Sandbox kiterjedt online világában egy közösségi központ létrehozásával. Nem titkolt célja, hogy összehozza a hasonlóan gondolkodókat, vezetőket, innovátorokat, ami túlmutat a hagyományos média jelenléten. A Forbes által elképzelt virtuális birtok több funkciót is tartalmaz, amihez egy luxus medence, egy elegáns bár és egy galéria is tartozik.

https://youtu.be/aB5WG6pbjw4

A BitRiver egy új 100 MW-os telephelyet épít Oroszországban

Oroszország legnagyobb ipari kriptobányász cége, a BitRiver bejelentette, hogy egy új 100 MW-os adatközpontot fog létesíteni Kelet-Szibériában. A telephelyen várhatóan 2024 második felében indulhat majd meg a bitcoin termelés. A BitRiver nyilatkozata szerint több mint 15 millió dollárt költenek az új központra, amit még 2022-ben kezdtek el építeni. A létesítmény Burjátföldön található, egy nagyrészt hegyvidéki köztársaságban, amely délen Mongóliával határos. 

A telephely munkálatait mérföldkőnek nevezik a Távol-Kelet és egész Oroszország számára, annak ellenére, hogy a BitRiver az amerikai pénzügyminisztérium szankciós listáján is szerepel. Washington még 2022 áprilisában vette fel a BitRiver-t a szankcionált orosz cégek listájára. A cég vezérigazgatója úgy vélekedik, hogy idén a bitcoinbányászat sokkal jövedelmezőbbé fog válni Oroszországban, mint az USA-ban a következő BTC felezés után, hiszen az orosz energiamérleg az egyik legzöldebb a világon. Jelenleg átlagosan 15 000 dollár körül alakul egy darab bitcoin kibányászása Oroszországban, szemben az USA-ban, ami 24 000 dollár. Becslések szerint a felezés után az oroszok 23 000 dollárt költhetnek majd bitcoinonként.

Lakossági letétkezelési szolgáltatást kínál az egyik legnagyobb svájci bank

A svájci székhelyű pénzügyi intézmény a PostFinance a Sygnum Bank-kal együttműködve kripto letétkezelési szolgáltatást indított 2,5 millió ügyfele számára. A szolgáltatás valójában a Sygnum B2B banki platformján keresztül történik. A Sygnum Bank B2B banki platformja lehetőséget kínál a PostFinance-hez hasonló kezdeményezésekhez, valamint bank szintű digitális eszközök szabályozott termékek és szolgáltatások bővítésére.

A Sygnum B2B bankrendszerének köszönhetően a svájci lakosság több mint egynegyede, valamint több mint 15 partnerbank és nemzetközi pénzügyi intézmény élvezheti a kriptovaluta termékek előnyeit alacsony költségek mellett. Jelenleg 11 kriptovalutához lehet hozzáférni, minimum 50 dollár értékben, amely már magába foglalja a letétkezelést, a kereskedést és még a kriptovalutákban történő megtakarítási terveket is.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Figyelem! A cikkben található tartalmat ne tekintsd befektetési tanácsadásnak. Mielőtt befektetnél alaposan járd körbe a témát, és csak annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése nem okoz anyagi, illetve lelki terhet.

A legnagyobb Binance játék csak magyar felhasználóknak: kereskedj és oszd meg a kriptós történeted a nyereményekért

/forbes, cryptonews, cryptonomist, the block, cryptonews/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img