Újabb szankciós csomagot jelentett be az EU Oroszországgal szemben, amelyben a kriptovaluták is érintettek

spot_img

Az orosz bitcoin tárcák és az uniós szolgáltatók közötti, korábban korlátozott tranzakciókat mostantól teljesen betiltják.

Az Európai Unió (EU) múlt héten ismét egy szankciós csomagot jelentett be Oroszországgal szemben. A korábbi szankciók értelmében már eddig is korlátozták, igaz részlegesen a bitcoin és kriptovaluta tranzakciókat, amit 10000 euróban határoztak meg. Mostantól minden bitcoin és kriptopénz tárca, számla és letéti szolgáltatás Oroszországgal szemben tilalom alá esik.

“A Bizottság üdvözli, hogy a Tanács elfogadta az Oroszországgal szembeni nyolcadik szankciós csomagot” – áll a közleményben.

A legutóbbi tiltás a közelmúltban érkezett oroszországi hírek nyomán született, ahol az orosz pénzügyminisztérium bejelentette, hogy az országnak szándékában áll engedélyezni bármely iparág számára a bitcoin és kriptopénzek elfogadását a nemzetközi kereskedelemben. 

Oroszország igénye a kriptopénzben történő tranzakciók lebonyolítására az Orosz Központi Bank és a Pénzügyminisztérium közötti folyamatos egyeztetésből fakad. Ugyanakkor még mindig nincs közös egyetértés a két szabályozó hatóság között a kriptovaluták fizetésként történő bevezetésére.

Az újabb szankciók a kriptopénzeken túlmenően Donyeck, Luhanszk, Herszon és Zaporizzsja régiókban élő magánszemélyekre és jogi szervezetekre is kiterjednek. Valamennyi szankcionált szereplőről úgy tartják, hogy részt vettek az „orosz megszállásban, az illegális annektálásban és a színlelt népszavazásban”.

Ezen túlmenően az EU, az orosz katonai, ipari, technológiai, valamint védelmi ágazatokra irányuló export szankciókat is bevezetett, 7 milliárd eurós importkorlátozás és az olajárplafon bevezetése mellett.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A megszerzett kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni vagy a Safepal hardver tárcán biztonságban tárolni.

Megállapodott az EU a kripto törvényjavaslat szövegéről

/bitcoin magazine/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img