Az EU kriptovaluta szankciókat tervez Oroszországgal szemben

spot_img

Az EU további szankciókat akar bevezetni Oroszországgal szemben az ukrajnai háború miatt. 

“Különösen a kriptovalutákkal kapcsolatban fogunk intézkedéseket hozni. Nem fogjuk engedni azt, hogy az Európai Unió által elfogadott pénzügyi szankciók kijátszására használják fel a kriptovalutákat” – jelentette be Bruno Le Maire francia pénzügyminiszter az uniós pénzügyi- és gazdasági miniszterek szerdai rendkívüli online ülése után. 

Le Maire szerint az Oroszországgal szemben elfogadott pénzügyi szankciók már most is nagyon hatékonyak, és az orosz pénzügyi rendszer “dezorganizációjához” vezettek.

“Fokozni fogjuk a nyomást, ha az orosz vezetés nem enged” – mondta Christian Lindner német pénzügyminiszter. Lindner szerint ezért intézkedéseket kell tenni annak érdekében, hogy a már szankcionált személyek és intézmények nehogy áttérjenek a még nem szabályozott kriptoeszközökre.

Le Maire azt is bejelentette, hogy az Ukrajnának szánt mintegy 600 millió eurós segélyt valószínűleg március 15-én osztják szét. Az EU összesen 1,2 milliárd eurót tervez az ukrán kormánynak nyújtani. Az Oroszország által jelentett fenyegetésre tekintettel a sürgősségi hiteltámogatás elsősorban Ukrajna gazdasági- és pénzügyi stabilitásának biztosítását szolgálja.

Valdis Dombrovskis, a Bizottság gazdasági ügyekért felelős alelnöke figyelmeztetett a háború és a szankciók következményeire az EU gazdaságára nézve. “Az orosz szankciók érinteni fogják az EU növekedését is, hatással lesz az energiaárakra és az ellátási láncokra, beleértve a nyersanyagokat is” – mondta Dombrovskis. 

“Az árak valószínűleg a vártnál tovább maradnak majd magasan – tette hozzá. De erős kiindulási helyzetben vagyunk.” Dombrovskis szerint a bizottság a jövő héten egy dokumentumot fog előterjeszteni a magas energiaárak kezelésére irányuló lehetséges intézkedésekről.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

Törölték a vitatott bekezdést az európai kriptoszabályozás tervezetéből

/de.investing/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img