Fundamentálisan is erőre kapott a Waves

spot_img

A fejlesztés soha nem állhat meg a blokklánc szektorban. Azok a projektek, amelyek folyamatosan fejlődnek, előbb vagy utóbb ki fognak tűnni a mezőnyből. Az egyik ilyen projekt, amely megpróbál az innovációs hullám élén maradni a Waves.

A Waves egy többcélú blokklánc protokoll, amelyet úgy terveztek, hogy számos felhasználási esetet támogasson, beleértve a decentralizált alkalmazásokat és az intelligens szerződéseket.

Az elmúlt napokban a WAVES coin árfolyama több mint 120%-ot emelkedett azóta, hogy február 22-én 8,28 dollárról sikerült elrugaszkodnia.

forrás: Waves Exchange

A WAVES árnövekedését a közelmúltban tett három nagyobb bejelentés is okozhatja. A bejelentések szerint a protokoll áttér a Waves 2.0-ra, az Allbridge-el partneri megállapodást kötött (összekapcsolja a Waves-et más népszerű blokklánc hálózatokkal), valamint egy 150 millió dolláros alap közelgő elindítása, aminek célja a Waves növekedésének elősegítése az Egyesült Államokban. 

Átállás a Waves 2.0-ra

A Waves számára a legnagyobb lendületet adó fejlemény az a bejelentés volt, hogy a protokoll megkezdte a Waves 2.0-ra való átállás folyamatát.

Ennek az átállásnak része a Waves konszenzus új verziójának bevezetése, amely proof-of-stake sharding (PPOSS) alapú lesz. Ez egy olyan frissítés, amely segít gyorsabbá, biztonságosabbá és Ethereum Virtual Machine (EVM) kompatibilissé tenni a hálózatot.

Az EVM kompatibilis hálózat fejlesztése a tervek szerint jövő tavasszal kezdődik, és a már meglévő hálózathoz csatlakozik majd, hogy “zökkenőmentesebb átmenetet biztosítson a Waves 2.0-ra anélkül, hogy a régi hálózat értéke vagy hatékonysága csökkenne”.

A Waves 2.0 tartalmazni fog egy új általános irányítási modellt, hidakat az összes EVM kompatibilis hálózathoz, valamint egy 0. szintű metaverzum protokollt.

Partneri kapcsolat az Allbridge-el

A WAVES árfolyamát fellendítő másik fejlesztés az Allbridge-el való partnerség, ami egy olyan protokoll, amely az összes blokklánc hálózat közötti eszközátvitel megkönnyítését segíti elő.

Az együttműködés kimondott célja, hogy “egyedülálló hidat hozzon létre a Waves és a támogatott EVM, valamint a nem EVM kompatibilis láncok, például a NEAR protokoll, a Solana és a Terra között”.

A Waves fejlesztői azt szeretnék elérni, hogy az Allbridge május végére teljesen integrálva legyen.

A Waves Labs és a 150 millió dolláros ökoszisztéma alap

Az ökoszisztémához új partnerek csatlakoztak, és létrejött a Waves Labs, amely egy amerikai székhelyű vállalat.

A Waves azt is elárulta, hogy valamikor 2022 első negyedévében önálló decentralizált pénzügyi (DeFi) alapot indít, amely a kiválasztott Waves alapú DeFi termékekbe történő befektetésekre fog összpontosítani.

A Waves fejlesztői eddig sem tétlenkedtek, hiszen az ökoszisztéma saját DEX alkalmazására, ami egyben tárcaként is szolgál, folyamatosan érkeznek a frissítések és az újdonságok. A tavalyi évben megérkeztek az ökoszisztémába a DeFi alkalmazások is (swop.fi, vires.finace), amelyekben több száz millió dollár van eddig lekötve és igen szép kamatokat kínálnak éves szinten. Bevezettek egyfajta governance modellt is, aminek a teljes élesítése még várat magára. Érdemes tehát a projekten tartani a szemünket, akár hosszabb távon is.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

Waves bemutató

/cointelegraph, waves, coinkolik/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img