Neutrino protokoll frissítés, USDN depeg a WAVES-nél

spot_img

A WAVES ökoszisztéma stabilcoinja az USDN 4%-ot esett a csütörtöki napon, közvetlenül a Neutrino protokoll hálózat frissítése során.

A Neutrino USDN június 16. óta először veszítette el a dollárhoz kötött értékét a protokoll frissítésének végrehajtása során. A frissítés megerősítését 2022. augusztus 25-én jelentették be, néhány órával azután, hogy a peg 0,98 dollárról 0,96 dollárra csökkent. Az USDN áprilisban érte el mélypontját 0,78 dolláron, majd napokon belül visszaállt 0,98 dollárra.

A 8. frissítésről egy kormányzati szavazáson döntöttek, amely négy javaslatot tartalmazott. Az elfogadott javaslatokat a hivatalos Neutrino Twitter fiókon keresztül közölték.

https://twitter.com/neutrino_proto/status/1562461188457316356

A szavazás során elfogadták azt a frissítést, amely új swap mechanizmust vezet be. Az új mechanizmus szerint, ezentúl az USDN-WAVES swapok maximális swap összege az aktuális BR értéktől függ. A frissítés megnövelte a USDN maximálisan megengedett értékét, amelyet WAVES-re lehet cserélni a fedezeti arány (BR) függvényében. A BR a WAVES tokenek aránya az USDN kínálathoz képest.

Egy másik szavazást, amely az USDN-WAVES swapok protokolldíjának emelésére irányult, a közösség elutasította, 62% szavazott nemmel.

A közösség elfogadott egy harmadik javaslatot is, amely szerint “új BR védelmi mechanikát kell bevezetni, hogy a BR ne csökkenhessen 10% alá“. Ez a frissítés valószínűleg része azoknak a “sürgős intézkedéseknek“, amelyekre a “protokoll stabilizálásához és a tartalékok biztonságának biztosításához” van szükség. A fedezeti arány védelmének hozzáadása, hogy az ne tudjon egy meghatározott tartományon kívülre kerülni, része a peg védelmére irányuló stratégiának.

Az utolsó javaslat is hatalmas, 95%-os többséggel ment át, amely a gNSBT tokenek jutalomelosztását dolgozza át. Korábban a SURF token tulajdonosok csak a jutalmak 2%-át kapták meg, a javaslat ezt a piaci feltételek alapján fogja növelni. A cikk írásakor ez az érték 3,101676%.

Tekintettel arra, hogy a stabilcoin nem állt talpra a közel 4%-os esés után, kérdéseket vet fel a frissítés hatékonyságával kapcsolatban. A frissítések már lassan egy napja élnek, de elképzelhető az is, hogy idő kell, míg kihatással lesz a hálózatra.

A CoinMarketCap adatai szerint, jelenleg az USDN 0,96 dolláron áll a cikk írásának pillanatában. A mai napon 90 cent is volt az USDN.

A CryptoSlate a múlt héten készített egy interjút a Waves alapítójával Sasha Ivanovval, amelyben a peg védelmére használt stratégiákról, a web3-on belüli korrupcióról, az USDN depegjéről és a WAVES, mint ponzi sémáról kérdezték. A teljes interjút itt tekintheted meg.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance és az FTX szolgáltatásait ajánljuk. A megszerzett kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni vagy a Safepal hardver tárcán biztonságban tárolni.

Fundamentálisan is erőre kapott a Waves

/cryptoslate, neutrino/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img