Waves újdonságok

spot_img

A Kripto Akadémián is gyakran szóba kerül a Waves platform, egy orosz elméleti fizikus teremtménye, ami azt a koránt sem egyszerű célt tűzte ki maga elé, hogy közelebb hozza az egész kriptogazdaságot az emberekhez. A Waves neve mellett tudhat egy saját decentralizált tőzsdét és egy olyan felhasználóbarát felületet, amivel bárki tud új kriptopénzt teremteni vagy ICO-t lebonyolítani. Úgy is ellehet képzelni, mint egy felhasználóbarát Ethereumot, NEO-t vagy EOS-t. Mielőtt fejest ugrunk abba, hogy milyen újdonságokkal rukkol elő a Waves, ha mélyebben érdekel a téma, figyelmedbe ajánlom szerkesztőtársam múltkori bemutatóját:

Waves bemutató

Jönnek az okosszerződések

Az eddigi tervek alapján szeptember 10-én lép majd színre a legjelentősebb újítás: az okosszerződések a Waves platformján. Az Ethereummal ellentétben egyelőre ezek az okosszerződések nem felelnek majd meg a Turing teljességnek, tehát nem lehet majd bármit programozni velük.

Az elképzelés szerint először olyan előregyártott okosszerződéseket dobnak majd piacra, amik a legtöbb use-caset lefedik, tehát a leggyakrabban programozott okosszerződésekre kapunk modelleket, amiket magunk is beállíthatunk és élesíthetünk. Használatuk olyan egyszerű lesz, hogy nem lesz szükségünk semmilyen programozói tudásra.

De mik a leggyakrabban programozott okosszerződések? A Waves blogja szerint ezek között van a zárolási periódusok programozása, vagy különböző számlabeállítások.

Ha a tesztfázisban sikeresek lesznek a fenti okosszerződések, később piacra dobják a teljesen programozható okosszerződéseket is.

Okosszámlák? Igen!

Az okosszerződések mellett egy másik érdekes koncepciónak is életet ad majd a Waves: az ún. okosszámláknak. Az okosszámlák célja, hogy egy előre megállapított díjért az okosszámla is aláírja majd a tranzakciókat. Az Ethereumból ismerős, folyton változó gas fee-t kizárják a képletből, azzal, hogy egy statisztikai előrejelző modellt építenek be.

Ha részletesebben is érdekelődsz a Waves újításai iránt, ajánlom a vállalat hivatalos blogját.

A Kriptopénzek menüpont alatt még több részletes bemutatót találsz a legnépszerűbb kriptopénzekről. Keresd a magyar zászlót a leírásért.

Ha még nem rendelkezel kriptopénzekkel, de érdekel a terület, szeretnéd kipróbálni, javasoljuk a Coinbase használatát, megbízható, könnyen használható eszközről van szó. Egy bankkártyára lesz szükséged, már akár néhány ezer forintért is vásárolhatsz bitcoint, ethereumot vagy más kriptopénzt.

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img