Waves bemutató

Megosztom

Sasha Ivanov egy orosz elméleti fizikus, aki úgy döntött, hogy létrehozza “A” hétköznapi felhasználók számára is könnyen kezelhető blokklánc platformot. Mivel már rendelkezett némi kriptopénz kereskedelmi tapasztalattal, ezen a területen indult el és megalkotta a Coinomatot, a világ első instant kriptopénz tőzsdéjét.

A  Coinomat a NXT platform alapjaira épült és bár a fogadtatása kedvező volt, a NXT architektúra hiányosságai miatt végül nem tudta megvalósítani kitűzött céljait. Sasha azonban eltökélt volt és úgy döntött mindent újrakezd az alapoktól. Így született meg a Waves.

A Waves lehetőséget biztosít arra, hogy néhány klikkeléssel bárki létrehozhassa a saját tokenjét anélkül, hogy bármilyen előzetes programozói tudással rendelkezne. Néhány alapvető adat megadása után már el is készülhet egy új kriptopénz, ami azonnal elérhetővé válik a Waves decentralizált tőzsdéjén, a DEX-en is. Egy új token létrehozása 1 Waves tokenbe ($5.5), a kereskedés pedig tranzakciónként 0.003 tokenbe ($0.017)  kerül. A DEX további előnye, hogy a Dollár és Eurós be- és kifizetéseket is támogatja.

2017 decemberében készült el a Platform egy fejlesztett változata a Waves NG, mely a skálázódás problémáját volt hivatott megoldani. Míg a Bitcoin 3-7, az Ethereum ped 5-15 tranzakcióra képes másodpercenként, a Waves 100 tranzakcióval is megbírkózik, de ezt a fejlesztők szeretnék egészen 1000-ig feltornászni. A megoldás amit alkalmaznak abban tér el más blokkláncokétól, hogy a Waves már előre kijelöli az új blokkokat feldolgozó bányászokat(PoS), ezzel gyorsítva fel a folyamatot.

A platformon már több sikeres ICO-t is lebonyolítottak. A Primalbase közösségi irodák kialakítására 3000BTC-t, a profi számítógépes játékosokat összehozó MobileGo pedig 53 millió dollárt gyüjtött össze a Waves segítségével. De az érdekesebb projectek között említhejük még Larry Sharpe-ot is. A New York-i kormányzó jelölt a saját kampánya finanszírozására bocsájtott ki saját tokent.

Bár az okos szerződéseket is támogató Waves messze nem olyan népszerű, mint Ethereum, a Neo vagy az EOS, a hétköznapi felhasználókat célzó felületnek meg van az esélye arra, hogy az adoptáció szélesebb körű elterjedésével megtalálja a maga közönségét.

A tokenizációban rejlő lehetőségekről és a platform működéséről, a Waves képviseletében Srdjan Kupresanin is előadást fog tartani, a jövő héten Budapesten megrendezésre kerülő Blockchaineum 2.0 konferencián.

Blockchaineum 2.0 – Idén is megrendezésre kerül a legnagyobb közép-európai blokklánc esemény

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel