Waves bemutató

spot_img

Sasha Ivanov egy orosz elméleti fizikus, aki úgy döntött, hogy létrehozza “A” hétköznapi felhasználók számára is könnyen kezelhető blokklánc platformot. Mivel már rendelkezett némi kriptopénz kereskedelmi tapasztalattal, ezen a területen indult el és megalkotta a Coinomatot, a világ első instant kriptopénz tőzsdéjét.

A  Coinomat a NXT platform alapjaira épült és bár a fogadtatása kedvező volt, a NXT architektúra hiányosságai miatt végül nem tudta megvalósítani kitűzött céljait. Sasha azonban eltökélt volt és úgy döntött mindent újrakezd az alapoktól. Így született meg a Waves.

A Waves lehetőséget biztosít arra, hogy néhány klikkeléssel bárki létrehozhassa a saját tokenjét anélkül, hogy bármilyen előzetes programozói tudással rendelkezne. Néhány alapvető adat megadása után már el is készülhet egy új kriptopénz, ami azonnal elérhetővé válik a Waves decentralizált tőzsdéjén, a DEX-en is. Egy új token létrehozása 1 Waves tokenbe ($5.5), a kereskedés pedig tranzakciónként 0.003 tokenbe ($0.017)  kerül. A DEX további előnye, hogy a Dollár és Eurós be- és kifizetéseket is támogatja.

2017 decemberében készült el a Platform egy fejlesztett változata a Waves NG, mely a skálázódás problémáját volt hivatott megoldani. Míg a Bitcoin 3-7, az Ethereum ped 5-15 tranzakcióra képes másodpercenként, a Waves 100 tranzakcióval is megbírkózik, de ezt a fejlesztők szeretnék egészen 1000-ig feltornászni. A megoldás amit alkalmaznak abban tér el más blokkláncokétól, hogy a Waves már előre kijelöli az új blokkokat feldolgozó bányászokat(PoS), ezzel gyorsítva fel a folyamatot.

A platformon már több sikeres ICO-t is lebonyolítottak. A Primalbase közösségi irodák kialakítására 3000BTC-t, a profi számítógépes játékosokat összehozó MobileGo pedig 53 millió dollárt gyüjtött össze a Waves segítségével. De az érdekesebb projectek között említhejük még Larry Sharpe-ot is. A New York-i kormányzó jelölt a saját kampánya finanszírozására bocsájtott ki saját tokent.

Bár az okos szerződéseket is támogató Waves messze nem olyan népszerű, mint Ethereum, a Neo vagy az EOS, a hétköznapi felhasználókat célzó felületnek meg van az esélye arra, hogy az adoptáció szélesebb körű elterjedésével megtalálja a maga közönségét.

A tokenizációban rejlő lehetőségekről és a platform működéséről, a Waves képviseletében Srdjan Kupresanin is előadást fog tartani, a jövő héten Budapesten megrendezésre kerülő Blockchaineum 2.0 konferencián.

Blockchaineum 2.0 – Idén is megrendezésre kerül a legnagyobb közép-európai blokklánc esemény

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img