Jack Ma: Igen a blokkláncra, “nem tudom” a Bitcoinra

spot_img

Ázsia leggazdagabb embere, a kínai Alibaba vezérigazgatója tegnapelőtt, a 2. World Intelligence Conference rendezvényen, a korábbi dollármilliárdosi véleménnyilvánításoknál jóval visszafogottabban beszélt újra a bitcoinról és blokkláncról. Gyorshírünk következik.

Warren Buffett megint megmondta

A Bitcoin nem érdekli

Jack Ma-ról az utóbbi egy évben többször kiderült különböző nyilatkozatokból, hogy a Bitcoin kriptopénz koncepciója egyszerűen nem érdekli annyira, hogy alaposan megkutassa, ezért saját bevallása szerint nem is igazán érti, hogy milyen értéket teremt a világ számára.

Mivel 2017-ben többször is lehetett hasonló nyilatkozatait olvasni, feltételezhető, hogy az utóbbi egy évben azért legalább néhány cikket elolvasott, vagy elolvastatott a témában a mainstream média híradásain hívül is. Mivel személyes érdeke a Bitcoin szidásához nem fűződik, népszerűsíteni Kínában, a Nagy Testvér országában, viszont még akkor sem fogja, ha valójában a Ledger gyűjteményének rendezgetésével fekszik és kel. Teljesen érthető a hárítás és a “nem igazán érdekel” hozzáállás.

A blokklánc annál inkább

A blokklánc viszont egy olyan technológia, amellyel érdemes foglalkozni. Az Alibaba saját blockchain részleggel rendelkezik, amely a tech potenciálját hivatott kiaknázni és akár a Kínában elterjedt AliPay mobilos banki rendszerükben is felhasználásra kerülhet. Igen jól sikerül egyébként a dolog: 2017-ben a világ legtöbb szabadalmát pont ők adták be a témában. Jack Ma szerint még ha a bitcoin egy lufi is, a blockchain biztosan nem az, a kettőt pedig érdemes elválasztani és külön kezelni egymástól.

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img