Te miért akarsz meggazdagoni?

spot_img

Legyünk őszinték, mi mindannyian, akik kriptopénzekkel foglalkozunk, időnként elgondolkodunk azon, hogy ebből az egészből egy szép napon jól meggazdagodunk. Sőt, sokunknak ez kifejezett célja, nem csak a technológiai újdonság érdekli a legtöbbünket, hanem az életünk végéig tartó anyagi jólét megteremtése.

Persze, ha valakit csak az újdonság érdekel, egy-két tized éterrel játszik, azzal nincs semmi baj, tegye, tanuljon, élvezze az innováció nyújtotta élményt. De azoknak, akik nagy házra, nagy autóra és nagy egyebekre vágynak, el kell gondolkodniuk azon, hogy miért is akarják mindezt. Legfőképp pedig azt kell mérlegelniük, hogy valóban tudják e, hogy mivel jár a meggazdagodás.

Anyagi függetlenség

A legtöbb ember azért vágyik a “nagy pénz” nyújtotta kényelemre, hogy független lehessen mindentől és mindenkitől, ne kelljen többet dolgoznia. Ne kelljen többé elviselnie egy főnököt, nehéz természetű kollégákat, a korán kelést, egyebeket. Ez remekül hangzik, viszont tudnunk kell, hogy az emberi evolúció során a vérünkbe ivódott a munka.

Nem egy, nem két sikeres vállalkozót láttam már, aki miután “meggazdagodott”, elhatározta, hogy föld körüli útra megy, megvalósítja valamelyik dédelgetett álmát, hobbiként asztalosmunkákat csinál, vagy ki tudja milyen hóbortjának fog hódolni.

Két héttel később elsőként érkeztek az irodába.

Egyszerűen nem tudták elviselni a tétlenséget, szinte belebolondultak abba, hogy nincsenek napi feladataik. Nem, nem fogod letenni a billentyűzetet, telefont, egyebeket attól a pillanattól kezdve, hogy a bankszámládra repültek a várva várt milliók. Egyszerűen nem így vagyunk programozva, a munka hiánya megmérgezi az agyat.

Mítosz és buta legenda csupán, hogy örökre megszabadulhatunk a munka terhétől, a munka a génjeinkben van kódolva. Hidd el, életed végéig fogsz dolgozni, akkor is, ha milliárdossá válsz.

Luxus

A világban lépten, nyomon láthatunk hatalmas, gyönyörű autókat és palotákat, sokan érzik úgy, hogy szinte bármi áron el kell jutniuk odáig, hogy egy óriási ház garázsából Ferrarival kihajtva kell elindulniuk golfozni. Vagy ahogy az előző pontban láthattuk: dolgozni. Nem olyan biztos azonban, hogy nem vezet kiüresedéshez hamar a fene nagy jólét, a vagyontárgyak pillanatok alatt unalmassá válhatnak.

Még akkor is, ha úgy érzed, hogy egy Maseratit sosem tudnál megunni, hidd el, meg fogod unni, értelmetlenné, céltalanná válik, jóval korábban, mint azt hiszed.

Társadalmi státusz

Szép dolog, ha valaki “fontos” a világan, az emberek hallgatnak a véleményére, tanácsot kérnek tőle, odafigyelnek szinte minden mozdulatára. A baj csak az, hogy ez is gyorsan unalmassá válhat, előbb vagy utóbb elveszti a varázsát az, hogy hetente hívnak meg a TV-be, hogy elmondd, mibe érdemes fektetni.

Akkor mégis miért érdemes meggazdagodni?

Az első válasz az, hogy semmiért, ha nem találod meg a belső békéd, nincs nyugalmad, nincs benned harmónia, akkor teljesem mindegy, hogy százezer, vagy százmilliárd forint áll rendelkezésedre.

Egy lakótelepi lakásban is lehet felhőtlenül boldog az ember, és egy kastélyban is lehet végtelenül nyomorult, a szó lelki értelmében.

Az egyetlen, valódi értéke a gazdagságnak az, hogy másokon segíthetünk. Persze, sokan csak legyintenek a jótékonyságra, mondván, hogy semmi értelme, mindenkin úgysem tudsz segíteni, eleve a “gyengék” szokása az, hogy segítenek az elesetteken. De hidd el, ez az egyetlen, valódi értéke annak, ha tehetőssé válsz.

Ha lesz egymillió dollár a bitcoin, akkor független a mentalitásodtól és világnézetedtől tedd meg, hogy pár tizedet tranzaktálsz egy jótékonysági szervezetnek, hidd el, jó érzéssel fog eltölteni.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img