“Zuhanok, szabadon zuhanok…”

spot_img

Pár nappal ezelőtt beszéltünk arról, hogy a 7500 dolláros árfolyam áttörése mennyire fontos lenne a BTC számára. Végül 7400-ig jutottunk, amit egy hatalmas zuhanás (jelenleg éppen -12.41%-nál járunk) követett. A dump első 20 percében 8 napnyi előrehaladást veszítettünk el, ami -3.8%-t jelentett,  de ezt egy kis pihenőt követően még újabb 10% mínusszal sikerült megfejelni. Ilyen mértékű esésre, ilyen rövid idő alatt az év eleje óta nem volt példa.

Ennek kapcsán két hírt kell megemlítenünk, ami vagy kiváltója lehetett a történteknek vagy a bitcoint manipuláló erők gondolhatták úgy, hogy ezeket meglovagolva most legitimnek tűnhet egy ekkora zuhanás.

Az első a Goldman Sachs háza tájáról érkezett. A Business Insider szerint a bank mégsem fogja elindítani a kriptopénz kereskedő szolgáltatását és helyette más területekre, elsősorban Coinbase Custodyhoz hasonló megörzésre koncentrálna. Az utóbbi időben nagyon sok szó esett a Wall Street belépéséről a kriptopénzek világába és egy neves szereplő visszatáncolása érzékenyen érinthette a piacot. Ez utóbbit az Etoro vezető elemzője nyilatkozta.

A másik hír a Kraken tőzsdével kapcsolatos, mely komoly bajban lehet. Az elmúlt három hónapban felvett 57 embert már korábban elbocsájották, de kanadai irodájukban a tegnapi nap folyamán egy kötelező meetinget hívtak össze, ahol felajánlották, hogy azok számára akik péntekig felmondanak, 8 heti fizetését fogja átutalni a cég, a többieknek viszont nem tudják garantálni hogy továbbra is alkalmazni fogják őket. Reddites beszámolók szerint ezt követően biztonsági emberekkel kisértették ki az embereket az épületből és összegyűjtötték a belépőkártyákat is. Ugyancsak felmerült annak híre, hogy betörtek a tőzsdéhez (security breach), de az erről szóló híreket egy tweetben cáfolták.

A Krakennél pár hónapja egyébként még 800 új alkalmazott felvételét tervezték.

Ha rajtunk keresztül regisztrálsz partnereinkhez, azzal oldalunkat támogatod. Köszönjük!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img