Spekuláció, bizalom vagy fejlesztés? Akkor most miről is szól egy ICO?

spot_img

Oldalunkon már több cikkben foglalkoztunk az Augur(REP) predikciós piacával, melynek ICO-ját még 2015-ben rendezték. A fejlesztők ennek során egymillió ethereumot gyűjtöttek össze, aminek nagy részét az ICO után dollárra váltották. 1 ETH akkor 70 centet ért. Egy twitterező most ezt a döntést kérte számon az Augur csapatán.

https://twitter.com/DoveyWan/status/1036638756395077632

” Az Augur több mint 1 millió ETH-et gyűjtött össze és azt ~700 000 dollárért adta el. Ez ma több mint 200 milliót érne. Teljesen lemaradtak az emelkedésről. Ha az Ethereumra fejlesztesz, nem kellene hinned annak jövőjében? Azzal hogy mindent eladtak, ellentmond ennek.”

A tweet előzménye, hogy az utóbbi időben rengeteg vita folyt arról, hogy az ethereum zuhanásáért azok az ICO-k felelősek, akik az összegyűjtött kriptopénzt nem fejlesztésre, hanem spekulációra használták fel és az árfolyamok idei zuhanása miatt  nemhogy profitjuk nem keletkezett, de már saját működésüket is csak komoly nehézségek árán tudják finanszírozni.

Esik az ether, ki tudja hol áll meg?

Az Augur alapítója, Joey Krug is erre hívta fel a twitterező figyelmét, vagyis hogy nekik elsősorban azt kellett biztosítaniuk, hogy a fejlesztéshez szükséges pénz dollárban a rendelkezésükre álljon és 2015-ben még senki sem tudhatta előre, hogy 3 évvel később 1500 dollárt fog érni 1 ethereum.

“A befektetőink a fejlesztésre adták ezt a pénzt és nem arra, hogy kockázati befektetőt játszunk a saját zsebünkre. A saját pénzével mindenki azt csinál amit akar, de a kripto projekteknek nem lenne szabad így gondolkodniuk”

Ha rajtunk keresztül regisztrálsz partnereinkhez, azzal oldalunkat támogatod. Köszönjük!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img