Esik az ether, ki tudja hol áll meg?

spot_img

A tavalyi ICO láz nagymértékben járult hozzá, hogy az Ethereum értéke a csillagos egekbe szökjön. 10 dolláros árfolyamról indulva több mint 130-szoros emelkedést produkált, és egy bizonyos ponton a teljes kriptopiac 32%-át foglalta magába. A piac zuhanásával azonban nemcsak az 1300, de már a 300 dolláros árfolyam megtartása is lehetetlen feladatnak bizonyult, ugyanis eleinte óvintézkedésként, majd később a pánik hatására egyre több project kezdte el dollárra és bitcoinra váltani tokenjeit.

Egy szakértő szerint az ICO-kat szervezők többsége nem rendelkezik kellő pénzügyi és menedzselési tapasztalattal, ami a tavalyi bikapiacban nem is okozott problémákat, most viszont állandó nyomás alatt tartja őket, ami negatív hatással van a fejlesztések menetére is.

A SANbase információi szerint például az elmúlt 30 nap során, a 10 legtöbb Ethereumot értékesítő cég több mint 93 000 ETH-en adott túl, tegnap pedig az Ethereum genezis címéről ugyancsak 93 750 Ethereumot került kiutalásra. Talán ők is további esésre számíthatnak?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img