Az Európai Parlament elé kerülhet az első ICO szabályozás

spot_img

Ashley Fox, az Egyesült Királyság konzervatív Európai Parlamenti képviselője kidolgozott egy tervezetet, ami a közösségi finanszírozási szabályait foglalná keretbe. A tervezetben komoly hangsúlyt kapott az IT szektor és a blokklánc megoldások növekvő népszerűségnek örvendő tőkeemelési módja, az ICO, vagyis az Initial Coin Offering.

A vázlatot egy előadás és beszélgetés keretében tárgyalta meg az Európai Parlament Gazdasági és Monetáris Bizottsága alá tartozó Innovációs Csoport. A gazdasági és informatikai szakértőket is csoportosító társulás első olvasatban látta a tervezetet. A véleményezések és módosítások időszaka után várhatóan még ebben az évben az Európai Parlament elé kerülhet egy kész törvényjavaslat a közösségi finanszírozást illetően.

A tervezet ICO-ra vonatkozó lényeges elemei a következők:

  • A közösségi finanszírozási szolgáltatást nyújtóknak nem kell lemondaniuk a kriptopénzes tőkeemelésről, ha megfelelnek az ügyfél azonosítás (KYC) és az AML (pénzmosást megelőző) követelményeinek.
  • 8 millió eurós értékig a közösségi finanszírozás (mint az ICO) mentesülne az értékpapírok publikus kibocsátásának követelménye alól. Ennek pontos értéket a tagállamok állapítanák meg.
  • Az ICO egy versenyképes tőkeemelési forma, aminek élére kell állni és egységes összeurópai szabályokat kialakítani azzal kapcsolatban.

“Mint törvényhozók, szeretnénk, ha az ICO-k még sikeresebbek és elérhetőbbek lennének”

– nyilatkozta a beterjesztő képviselő, Ashley Fox.

A tárgyalók véleményéből az derült ki, hogy szeretnék, ha az ICO piac konszolidálódna és beleillene a szabályozásokba, hogy tisztán és legálisan tudja bevonzani a befektetőket. Úgy tűnik abban már megszületett az egyetértés a csoporton belül, hogy ez egy valós és nagy potenciált jelentő közösségi finanszírozási forma. Természetesen a rengeteg csalás miatti aggály is felmerült, várhatóan egy egységes szabályozás után ez valamelyest változni fog.

A képviselőknek szeptember 11-ig van lehetőségük a tervezettel kapcsolatos módosítási javaslataikat beterjeszteni.

Ha kriptopénzeket szeretnél vásárolni és magyar nyelvű szolgáltatást keresel, mi a Coincash használatát javasoljuk. Könnyen használható, megbízható eszközről van szó, jelentős választékkal.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img