7200 dollár fölött, de hogyan tovább?

spot_img

A Fibonacci számok alkalmazása egy elterjedt és közkedvelt módszer a tőzsdei elemzők körében. Mivel sokan ismerik, a Fibonacci alapján készült elemzések kollektívan léteznek a kereskedők tudatában, ezért fontos pszichológiai határvonalakat mutathatnak meg a grafikonokon. A következőkben ezzel az eszközzel fogunk következtetést levonni a BTC árfolyamának jövőbeli alakulására.

A bitcoin ebben az évben már négy alkalommal tesztelte, a szabad szemmel is jól látható 5800-6300 dollár közötti árfolyam szintet. Bár a mélypontokat mindig erőteljes növekedések követték, ezek az év során egyre kisebb mértékűek voltak. Míg első alkalommal közel 12 000 dollárig emelkedett az árfolyam, a harmadiknál már a 8500-as szint is kínszenvedésnek bizonyult.

Ha a Fibonacci segítségével megvizsgáljuk ezeket a kilengéseket megfigyelhetjük, hogy a növekedés időszakaiban a 0.618-as Fibo szint határa volt az a zóna, ahol az árfolyamok elérték csúcspontjukat, mielőtt ismét negatív trendbe fordultak volna

Az első alkalom:

A második:

És ahol most vagyunk:

A tegnapi esti BTC pump 7200 dollár és a 0.5-ös Fibonacci szint fölé lökött minket, így hamarosan kiderülhet, hogy a mostani növekedés tényleg az év eleje óta tartó medve végét, vagy csak a következő zuhanás előtti konszolidációt jelenti.

Mire érdemes most figyelni?

Az elemzés szempontjából fontos 0.618-as szint nagyjából 7500 dollár környékén található. Ha a bitcoinnak sikerülne a 7600-7800 dolláros szinten kiépítenie egy erős támaszt és onnan elrugaszkodva tovább növekednie, azt hosszútávon már egy nagyon pozitív előjelként értékelnénk. A szeptemberben várható ETF döntés ( bár itt sokan további halasztásra számítanak a hatóságok részéről) és az október/november környéként érkező BAKKT, mind kellő üzemanyagot szolgáltathatnak ehhez a növekedéshez. Ugyanakkor a már általunk is sokszor emlegetett shortolók (áresésre játszók) száma az elmúlt hetekben jelentős mértékben, egészen a januári szintekig esett vissza és a piac természetes körforgása szerint, előbb-utóbb ismét egyre többen játszhatnak majd a negatív trend erősödésére.

A bitcoin árfolyamának legutolsó csúcsát 8500 dollár környékén érte el, ahonnan egészen az 5800 dollárig esett vissza. Ha meghiúsulna a 7500-as szint áttörése, a medvéknek most még kevesebb erőfeszítésükbe kerülne, hogy az idei mélypontra nyomják le a BTC árát. Ha idén immáron negyedszer is erre a szintre süllyedünk, komoly esélye lehet az itt található támasz beszakadásának és egy új éves mélypont kialakulásának.

Végezetül jöjjön egy grafikon, melynek felső részén a jelenlegi trendet láthatjátok, az alsón pedig a 2015-ös medve piac végét mutató időszakot. 

A képet Balage küldte nekem és kommentként csak ennyit fűzött hozzá: “Pls!”  Így vasárnap pedig mi mást mondhatnék, minthogy legyen így. Ámen testvér!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img