1567 dollárba kerül 1 BTC előállítása

spot_img

Az elektromos áram ára döntő tényező a kriptopénz bányászat fentarthatóságának és nyereségességének szempontjából. A Bitfarms bányász cég Kanadában olcsó, megújuló energiaforrásokra támaszkodik. A héten közzétett beszámolójuk alapján, 1 BTC kitermelése 1567 dolláros költséget jelent számukra.

A Tel Aviv-i tőzsdén is jegyzett cég jelentése szerint 1923 BTC-t, 2222 BCH-t, 3324 LTC-t, 567 ETH-et és 220 DASH-t bányásztak ki az év első hat hónapja során. Teljes bevételük ezen időszak alatt 21.1 millió dollár volt, melyből 8.1 milliót fordítottak a működéssel kapcsolatos kiadásaik fedezésére. A cég jelenleg 6500 ASIC bányász eszközt üzemeltet és tulajdonosa egy 40 fős, technikusokat foglalkoztató cégnek is.

Elemzők szerint a BTC árfolyamának mélypontja a bányászok önköltségi árának megfelelő összeg lehet. A Bitfarms által közölt 1567 dolláros eredmény azonban csak a fele/harmada a legnagyobb bányász országokban feltételezett kiadásoknak, ami azt jelenti, hogy egy a mostaninál sokkal nagyobb és hosszabb medve piac során is képesek lennének a vállalkozás profitábilis működtetésére. A cég papírjainak értéke az elmúlt napokban mintegy 75%-kal emelkedett.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img