Ennyibe kerül 1 Bitcoin előállítása

Megosztom

Sokan kacérkodnak a kriptopénz bányászás gondolatával. Megéri? Nem éri meg? Mégis, egyáltalán mennyibe kerül? Nos, ez leginkább attól függ, hogy hol szeretnénk belevágni a buliba. A lentebb feltüntetett árak, az adott országokra érvényes, átlagos elektromos áram tarifák alapján kerültek kiszámításra. Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy a bányászok is annyit fizetnek a gépeiket működtető energiárét, mint más, hétköznapi emberek.

Kezdjük rögtön a legfontosabb országgal, Kínával. Kínában találhatóak a legnagyobb bányász társaságok (F2Pool, AntPool, BTCC, BTC.TOP). Ők adják a Bitcoin hálózat számítási kapacitásának kétharmadát. Számukra $3172-ba (~856 000 Ft) kerül egy BTC kitermelése. Érdekesség viszont, hogy a közéjük ékelődő SlushPool székhelye Csehországban található. Népszerűségüket annak köszönhetik, hogy ők voltak a világon az első bányásztársulás és 2010-es alapításuk óta is megbízhatóan működnek.

Kínát Grúzia ($3316) követi a rangsorban. Az összes kibányászott Bitcoin 15%-a innen származik. A harmadik Svédország($4746) 7.5%-kal a negyedik legjelentősebb pedig Egyesült Államok ($4758) 3%-kal

Bányászni éppen a kripto világ egyik központjában, Dél-Koreában a legdrágább. Itt 1 BTC kitermelése mintegy 7 millió forintba kerül ($26 170), míg a legolcsóbban Venezuálaban ($531) úszhatjuk meg a dolgot, ahol alig 140 ezer forintot kell csak számlákra költenünk. Az EU legnagyobb gazdaságának számító Németroszágban pedig közel háromszor annyit kell fizetni ($14  275) mint hazánkban, ahol a mai árfolyam alapján 1.4 millió forint ($5365) körül alakulnának a költségeink. Egy Bitcoin jelenleg 7120 dollárt, vagyis 1.9 millió forintot ér.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel