Mindenki kedvenc shitcoinja – Közel 150% plusz egy hét alatt

spot_img

Aki egy ideje követi a kriptopénzek világát, találkozott már mindenki kedvenc shitcoinjával, a Dogecoin-nal. Jelen bejegyzésben kevésbé magáról a kriptopénzről, mint a jelenségről és az árfolyammozgásokról lesz szó.

A Dogecoin

Azért arra az esetre, ha esetleg a kedves olvasó még nem ismeri a coint és komolyságát, érdemes a megnézni a magyarázó videót a hivatalos dogecoin weboldalról:

Küldhető, bányászható, van saját wallet, és ennyi. Nem is állít többet magáról a 2013 végén indult mém projekt. Dogecoin történetről a Wikipedian érdemes olvasni, a fejlesztés haladásáról pedig GitHubon található infó. Talán meg sem lep senkit, hogy 3-4 éve a kutya nem foglalkozott komolyabban a fejlesztésével, a legutolsó módosítás idén januárban történt. Mondjuk minek elrontani, ami tökéletesen működik, igaz?

Márpedig a Dogecoin működik, az utóbbi évek első nagy árrobbanását 2017. április elsején (…) produkálta, és azóta sem csökken a népszerűsége.

Az kötelező Doge boom

Dogecoin napi grafikon. Forrás: Tradingview grafikon rajzoló

Az utóbbi egy hét közel 150%-os emelkedése egy oldalazó piacon még csak meg sem lep senkit, hiszen a már említett április elseje óta menetrendszerűen érkezik az újabb pump, ami után hosszú csorgás következik. A kiindulási szintre vagy valamennyivel fölé történő visszaérkezések ideje az, ami változó és kiszámíthatatlan: 3-6-8 hónapok telhetnek viszonylagosan eseménytelenül, míg egyszercsak durran a rakéta és elszáll az árfolyam.

A mostani ugrást több tényező együttesen váltotta ki, a Poloniex tőzsde listázta a DOGE/USDT párt, a Yahoo Finance elérhetővé tette a Doge vásárlás-eladást, és lassan befejeződik a Doge-Ethereum bridge fejlesztése, amely összeköti a két blokkláncot.

A Dogecoin népszerű mémcoin lett az évek során, jelenleg lehetetlennek tűnik, hogy eltűnjön az altcoin süllyesztőben, mert egyszerűen túl mókás hozzá. Az időről-időre érkező árfolyamrobbanásoknak köszönhetően pedig tökéletes spekulációs eszköz: Mikor az árfolyam visszajut a korábbi bázis szinjtére és oldalazásra vált, szinte biztos, hogy előbb-utóbb valami miatt elszáll.

A mostani emelkedés után nem javasoljuk a vásárlást. A grafikonon egyértelműen látható, hogy mely pontokon érdemes ezt megfontolni a jövőben.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img