Bejött az NFT a Nike-nak: 185 millió dolláros bevétel

spot_img

Annak ellenére, hogy az egész NFT piac negyedéves kereskedési volumene 40%-kal csökkent, a globális brandek – legfőképpen a Nike – a kriptopiaci tél közepette is jelentősen profitáltak a digitális alkotásokból.

A Nike által kiadott virtuális javak az első NFT projekt bevezetése óta több, mint 185 millió dolláros bevételt hoztak a vállalatnak.

A Nike még tavaly decemberben vásárolta meg az RTFKT nevű NFT vállalatot, hogy segítsen a cég Web3 stratégiájában és NFT kiadásaiban. Az ő nevükhöz fűződnek a Nike legsikeresebb virtuális kollekciói, mint amilyen a CloneX (csak ez az egy kollekció 40 millió dolláros bevételt generált), a MNLTH vagy a Mint Vial. 

Havi NFT tranzakciók a Nike-nál

A Dune Analytics adatai szerint a Nike NFT-i összesen 93 millió dolláros bevételt hoztak az elsődleges eladások után, valamint a jogdíjak után még 92 millió dollárt. Az NFT-k a másodlagos piacon legalább 1,3 milliárd dolláros forgalmat hoztak. 

Ha csak az elmúlt negyedévet nézzük, a Nike-nál is lassult a piac, de még így is több, mint 6300 ETH-t zsebeltek be az NFT-kből.  A Nike NFT-k legjobb hónapja április volt, amikor megvették az RTFKT-ot és megelőzték az addigi rekordot beállító decemberi eredményeiket 12 ezer ETH-s bevétellel.

A globális sportmárka mellett a Dolce & Gabbana, a Tiffany, a Gucci és az Adidas is bekerült a legtöbb NFT bevételt szerző vállalatok toplistájába.

NFT tranzakciók, másodlagos volumenek, elsődleges eladásokból származó bevétel és jogdíjak toplistája

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img