Megállapodott az EU a kripto törvényjavaslat szövegéről

spot_img

Az Európai Unió megállapodott a bitcoin és a kriptovaluták jogi keretéről, amely a Markets in Crypto Asset Regulation (MiCA) néven ismert, áll a CoinDesk beszámolójában.

A törvénytervezetet szerdán írták alá az EU Tanácsának tagjai és még egy korábbi, júniusban létrehozott szabályozási keretből áll, amelyet a jelentések szerint nem aktualizáltak.

A MiCA engedélyezési követelményeket állapít meg a tőzsdékkel és a tárcaszolgáltatókkal szemben az EU 27 tagországában, beleértve a felhasználói személyazonosság ellenőrzésének szükségességét.

Emellett a jogszabály tőkekövetelményeket is előír az említett szolgáltatók számára. A tőkekövetelmények az elvárások szerint megakadályozzák majd a Terra ökoszisztéma összeomlásához hasonló depeg eseményeket, valamint megelőzhetik az egyéb nagyobb likviditási problémákat.

Bár a jogszabály teljes szövege jelenleg titkosított és nem elérhető, a törvényjavaslat várhatóan az EU hivatalos felületein fog megjelenni, mielőtt az 2024-ben hatályba lépne.

A Bloomberg jelentése szerint az EU, a bitcoint és a kriptovalutákat a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank közelgő éves találkozójának napirendjének egyik fontos pontjaként kezeli.

“Zsúfolt napirendünk van, ami a jövő heti találkozót illeti, de a kriptovaluták körüli szabályozási kérdés az egyik olyan pont, amely a lista tetején szerepel” – mondta Mairead McGuinness, az EU pénzügyi szolgáltatásokért felelős biztosa.

Az Európai Unió a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank jövő heti éves találkozóján kíván véleményt és tapasztalatot cserélni az amerikai tisztviselőkkel a kripto törvények kidolgozásáról, mivel egyre több az összehangoltabb globális szabályozási keret iránti igény.

“Az éghajlatváltozáshoz hasonlóan, a kripto szabályozás sem elég önmagában az EU-ban vizsgálni, globális elkötelezettségre és tapasztalatcserére van szükség” – mondta McGuinness. 

Az iparági lobbisták abban reménykednek, hogy sikerül tisztázni a MiCA-ban hozott intézkedéseket, mert attól tartanak, hogy korlátozhatják az amerikai dollárban denominált stabil érmék kereskedelmét az EU-n belül. Úgy tűnik, hogy a két hete kiszivárgott enyhébb jogi nyelvezetet visszautasították az olyan országok, mint például Franciaország, amelyek igyekeznek elkerülni az euró szuverén szerepébe való beavatkozást.

A törvényjavaslat szövegét még az Európai Parlament törvényhozóinak hivatalosan el kell fogadni. Várhatóan a jövő év elején teszik majd közzé, mielőtt 2024-ben hatályba lépne.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A megszerzett kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni vagy a Safepal hardver tárcán biztonságban tárolni.

Lobbisták riadót fújnak az uniós kripto jogszabállyal kapcsolatban

/coindesk, bloomberg, bitcoin magazine/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img