Kriptopénzügyek – 62.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

Binance

Hacker támadás áldozata lett a Binance blokklánca. Az elkövető egy BNB Chain-re más halózatokról érkező utalásokat fogadó hidat (BSC Token Hub Bridge) tört fel, amivel 2 millió darab BNB Coin-t zsákmányolt. Nem sokkal később le is állt a Binance blokklánc, miután a tőzsde arra kérte a node-ok üzemeltetőit, hogy átmenetileg szüneteltessék a működését.

USDC

A Circle, a világ második legnagyobb stabilcoin, az USD Coin (USDC) kibocsátója, öt új blokkláncra terjeszti ki az USDC-t, hogy megerősítse piaci pozícióját és láncokon átívelő hozzáférést biztosítson az érméhez.

Tether

Az amerikai kincstárjegyek adják a stabilcoin kibocsátó Tether tartalékainak 58,1%-át – közölte hétfőn a cég műszaki igazgatója, Paolo Ardoino.

FTX

Az amerikai jegybank kamatemeléseinek köszönhetően évtizedes rekordokat döntöget a dollár árfolyama a világ vezető valutáival szemben. A dollár erősségét egy hagyományos pénzpiaci mutató, a DXY is nyomon követi, ami tegnap óta már az FTX-en is kereskedhető.

Coinbase

Dokumentumfilm készült az egyik legnagyobb kripto tőzsdéről. A több mint 100 millió felhasználóval rendelkező Coinbase történetét bemutató alkotás mától lesz elérhető az Amazon Prime, az iTunes és a Vimeo kínálatában. 

Piaci zanza

A múlt héten sem sikerült erőt mutatniuk az éves mélypontjaik közelében tartózkodó piacoknak, melyek így a további esés veszélyével fenyegetnek.

Két hete még szinte döntetlenre állt a Binance és az FTX közti árverési párharc. A WSJ forrásai akkor a Binance esélyeit találták jobbnak, a célegyenesben azonban az FTX nyert.

Halvány reménysugarat jelenthet a bitcoin kedd délelőtt mutatott viselkedése. Kitörhet-e a 10 hónapja tartó lejtmenetből?

Amint arra kedden is felhívtuk a figyelmet, a bitcoin éppen kitörni próbált a 2021 novembere óta tartó negatív trendből. A keddi kereskedési napot 11 hónap után sikerült először a sokak által figyelt határvonal felett zárni.

Szerda délután került sor a napokban kezdődött kitörési kísérlet első komolyabb stressz tesztjére. A rövid távú visszaesést egy bejelentés váltotta ki, ami után ugyan gyorsan talpra álltak a piacok, ám a hír hosszabb távú hatásai később még okozhatnak problémákat.

A bitcoin bányászatból származó bevételek szeptemberben 16,2%-kal, mintegy 550,5 millió dollárra csökkentek. A bányászoknak viszont jó hír, hogy 2021 novembere óta ez volt a legalacsonyabb százalékos csökkenés – derül ki a The Block Research által összeállított adatokból. Egyébként a bányászok bevételei hat hónapja folyamatosan csak apad. 

Az Európai Unió megállapodott a bitcoin és a kriptovaluták jogi keretéről, amely a Markets in Crypto Asset Regulation (MiCA) néven ismert, áll a CoinDesk beszámolójában. A törvénytervezetet szerdán írták alá az EU Tanácsának tagjai és még egy korábbi, júniusban létrehozott szabályozási keretből áll, amelyet a jelentések szerint nem aktualizáltak.

Bitcoinbányászrészvény-jelentések

Bitcoinbányászrészvény-jelentés – 2022.10.05.

Kripto alapú bankolás a Nexo-val

Alternatívát keresel a centralizált kriptohitelezési platformok és a hagyományos pénzügyi intézmények között? Kedvező kamatozású kriptovaluta fedezeten alapuló garantált hiteleket keresel? Kamatoztatnád meglévő kriptovaluta eszközeidet is, de nem tudod, hol kezd el? Nos, a Nexo megoldás lehet számodra minden tekintetben, mert egy helyen tudod kamatoztatni a kriptovaluta- és fiat pénzeszközeidet kedvezményes hiteltfelvételi lehetőségek mellett.

Kripto alapú bankolás a Nexo-val

Néhány hete már hazánkban is elérhető a Nexo kriptovaluta fedezetű hitelkártyája. Korábbi cikkünkben már bemutattuk a Nexo platformot, most lássuk a Nexo hitelkártya fontosabb ismérveit. 

Kriptofedezetű hitelkártya a Nexo-tól

Helyezd letétbe kriptovalutáidat és keress a kamatokon! Nexo ismertető a YouTube csatornánkon. 

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirexet. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img