Változások a Tether tartalékaiban 

spot_img

Az amerikai kincstárjegyek adják a stabilcoin kibocsátó Tether tartalékainak 58,1%-át – közölte hétfőn a cég műszaki igazgatója, Paolo Ardoino.

A Tether 2022 folyamán többször is hangoztatta, hogy tartalékai minőségének javítását tervezi, részben a kereskedelmi papírok mennyiségének csökkentésével. Szeptember 30-án a cég 50 millió dollár alá csökkentette kereskedelmi papírállományát – tweetelte Ardoino. A Tether amerikai kincstárjegy állománya június 30-tól múlt péntekig több mint 14%-kal nőtt.

A Tether még korábban, májusban osztotta meg a kereskedelmi papírállomány csökkentésére vonatkozó terveit, akkor 19,9 milliárd dollárnyi kereskedelmi papírállománya volt. Ez az összeg augusztus 19-re több mint 58%-kal csökkent, 8,5 milliárd dollárra.

Múlt héten csütörtökön a Binance egységesítette stabilcoin piacát, ezért a továbbiakban kizárólag csak USDT és a BUSD ellenében lehet a váltón kereskedni, valamint a főbb kriptovaluták, például a BTC és az ETH ellen.

A JPMorgan elemzői szerint ez a Tether számára előnyös lesz. “Véleményünk szerint a döntés valószínűleg megerősíti a Tether jelentőségét a stabilcoin univerzumban, amit az ősi rivális, az USDC fenyeget” –  írták feljegyzésükben.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A megszerzett kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni vagy a Safepal hardver tárcán biztonságban tárolni.

Tether: jövőre havonta fog igazolásokat kiadni a tartalékok összetételéről

/the block, tether/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img