Mától kezdve csak két stabil coinnal lehet kereskedni a Binance-en

spot_img

A hajnali órákban egy minden felhasználót érintő, fontos változás ment végbe a Binance-en. A tőzsde egységesítette a stabil coin piacait, ezért a továbbiakban kizárólag csak USDT (Tether) és a BUSD (Binance USD) ellenében lehet az oldalon kereskedni.

Minden más eddig támogatott stabil coin csakis a be- és kiutalások során lesz használható. Küldeni és fogadni továbbra is lehet majd ezekkel a tőzsdén kívüli tranzakciókat, de ahogy ezek megérkeznek a váltóra, automatikusan BUSD-re kerülnek átváltásra.

A Binance a likviditás növelésével magyarázta a lépést, vagyis hogy a sok kisebb forgalmú stabil coin kereskedési pár helyett a két legnagyobban koncentrálódjon a felhasználók pénze, ami hatékonyabb, kisebb árfolyamveszteséggel (spread) járó váltásokat tesz lehetővé.

A változás más stabil coinok mellett érinti a sokak által kedvelt USDC-t is, ami tehát mától már nem lesz használható az oldalon belül, csakis a be- és kiutalások végrehajásához lehet majd kiválasztani.

Ma hajnalban 56 milliárd dollárról 48 milliárdra esett vissza a forgalomban lévő USDC stabil coin mennyiség

Aki a BUSD-n és az USDT-n kívül más stabil coint is tartott a Binance-en, annak a tőzsde már automatikusan átváltotta, vagy 24 órán belül át fogja váltani a pénzét BUSD-re.

Az új rendszer hasonlít az FTX-en már régóta alkalmazott módszerre. Itt minden stabil coin beutalást egységesen USD-ként kezelnek, a kereskedők pedig csak az USD és USDT piacok között választhatnak. A tőzsdén kívüli utalások végrehajtásához ugyanakkor továbbra is számos más stabil coin is választható.

A Binance már évek óta ingyenes kereskedést tesz lehetővé a BUSD kereskedési párjain, aki tehát ezeket használja, annak nem kell jutalékot fizetnie az ügyletei után. Fontos kitétel azonban, hogy ez csakis a limites megbízásokra vonatkozik. Ha valaki azonnali, piaci (market) áron hajt végre egy váltást, azért továbbra is a szabvány díjazás kerül tőle levonásra. Ez jelenleg 0.1%, ami egy állandóan futó belső tőzsdei promóciónak köszönhetően némi BNB tartással 25%-kal, egy Kripto Akadémián keresztül végrehajtott regisztrációval pedig még további 20%-kal csökkenthető.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img