Megduplázódhat a bitcoin ára az Árutőzsdei Határidős Kereskedési Bizottság elöke szerint

spot_img

Rostin Behnam, az Árutőzsdei Határidős Kereskedési Bizottság (CFTC) elnöke szerdán azt nyilatkozta, hogy a CFTC által vezetett szabályozás jelentős előnyökkel járhat a kriptoipar számára, beleértve a bitcoin árfolyamának emelkedését is.

“A növekedés akkor következhet be, ha jól szabályozott térrel rendelkezünk. A bitcoin ára megduplázódhat a CFTC által szabályozott piac alatt” – mondta Behnam.

A CFTC elnöke következetesen amellett érvelt, hogy a piaci szereplőknek szabályozási egyértelműséget kell biztosítani, ami a kriptoiparban sokak szerint még hiányzik.

A CFTC és az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) között évek óta folyik a huzavona a kriptoipar legfőbb szabályozójának szerepéért, azonban mindketten vonakodnak attól, hogy hivatalos iránymutatást adjanak ki a kriptoipari szereplők számára. Az iránymutatás helyett inkább a végrehajtási intézkedéseken keresztül kívánnak érvényesülni, amit nem feltétlen néznek jó szemmel a kongresszusból.

Behnam szerint egy világos szabályozási keretrendszer kikövezné az utat az intézményi befektetők számára is. “Már most, a kriptotérben jelenlévő intézmények hatalmas lehetőséget látnak a kriptovalutákban – nyilatkozta Behnam.

A CFTC-t felügyelő Szenátusi Mezőgazdasági Bizottság vezetői által benyújtott kétpárti törvényjavaslat, a CFTC-t “koronázná” meg a kriptoipar elsődleges szabályozójává, kiterjesztve az ügynökség hatáskörét a kripto spot piacok felügyeletére is. A javaslat azt is előírná, hogy a kriptokereskedő cégek miként regisztráltassák magukat a CFTC-nél. 

Behnam szerdai előadásán úgy mondta, hogy támogatja azt a törvényjavaslatot, amely tartalmaz egy olyan rendelkezést is, amely lehetővé tenné a pénzszűkében lévő ügynökség számára, hogy díjakat vessen ki a szabályozott szervezetekre. Ez a lépés, a CFTC elnöke szerint kulcsfontosságú lenne, ha a kereskedési bizottság meg akarja oldani a kriptovaluták szabályozásának kihívását.

“Egyelőre még a hagyományos- és a piacfelügyeleti eszközök híján vagyunk, ami a kereskedési platformok ellenőrzésére, a brókerek, a kereskedők vagy a közvetítők felügyeletére vonatkozik. Ezek azok a dolgok, amelyekben erősítenünk kell, de nem az erőfeszítések hiánya, hanem a joghatóság hiánya miatt” – tette hozzá.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A megszerzett kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni vagy a Safepal hardver tárcán biztonságban tárolni.

Kriptoszabályozási keretrendszert adott ki a Fehér Ház

/coindesk, market business insider, forkast.news, blockworks/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img