Star Atlas: megjelent az egyik legjobban várt kriptós játék első demója

spot_img

Letölthetővé vált a Star Atlas korai hozzáférésű (pre-alpha) demója. A Showroom egyelőre csak a játék egy kis szeletének fejlesztés alatt lévő változatába enged betekintést, ám a következő hónapokban további funkciókkal tervezik bővíteni.

A Star Atlas egy 2620-ban játszódó online szerepjáték (MMORPG), amiben három frakció, az emberek, az idegenek és a robotok osztoznak a galaxis feletti hatalmon. Ezek egyikéhez csatlakozhat a játékos, hogy küldetések végrehajtásával, földi- vagy űrcsatákban való részvétellel, kereskedéssel, a terjeszkedéshez szükséges nyersanyagok biztosításával, vagy egyéb módokon segítse előrébb a választott népét.

A játék egyik sajátossága, hogy ez az egyik első olyan nagy költségvetésű (AAA) játék, ami a blokklánc technológiára, a kriptopénzekre és NFT-kre alapozza a működését, vagyis a játékosok nem csak a játékon belül, hanem azon kívül is szabadon kereskedhetnek és rendelkezhetnek majd az itt megszerzett virtuális tárgyaikkal, például az általuk használt űrhajókkal, vagy a birtokukban lévő tárgyakkal és földterületekkel.

A játék két hivatalos kriptovalutával is rendelkezik, melyek közül az ATLAS token a játék világában használt pénz szerepét fogja betölteni, míg a POLIS szavazati jogot fog biztosítani a játék jövőjével és fejlesztések irányával kapcsolatos döntésekbe.

A Solana blokkláncon futó Star Atlas fejlesztése 2020-ban kezdődött el, a végleges változat érkezése viszont akár 2025-2028-ig is elhúzódhat.

A most megjelent tech demóban egy bázist lehet körbejárni, meg lehet nézni a hangárt és néhány hajómodellt, valamint több másik épületet is. A fejlesztők ígérete szerint a következő hónapokban érkező frissítésekkel már ki lehet majd próbálni egyes járműveket is. Ennek keretében egy versenypálya is bekerül majd a demóba, ahol egy futurisztikus motorra pattanva mérkőzhetnek meg egymással a játékosok.

Egyelőre tehát inkább csak egy bemutatkozó grafikai bemutatóról van szó, ám a megjelenés kapcsán az is kiderült, hogy az egyik legnagyobb online gaming áruház, az Epic Games Store is támogatni fogja a Star Atlast, ami pár órája már egy adatlapot is kapott a bolt oldalán.

A Star Atlas demója innen tölthető le. Gépigénye a következő:

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Szeretnél játékkal pénzt keresni? Jó vagy a MOBA-kban? Jelentkezz a csapatunkba!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img