Kriptopénzügyek – 61.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

Binance hírek

  • Minden idők legnagyobb forgalmú napját mérték hétfőn a legnagyobb kripto tőzsde bitcoin kereskedési párján.
  • Csütörtök hajnali órákban egy minden felhasználót érintő, fontos változás ment végbe a Binance-en. A tőzsde egységesítette a stabil coin piacait, ezért a továbbiakban kizárólag csak USDT (Tether) és a BUSD (Binance USD) ellenében lehet az oldalon kereskedni.

MetaTrader

Részlegesen betiltották az egyik legnépszerűbb tőzsdei elemző programot a MetaTradert. Habár a kriptósok körében a TradingView számít a legkedveltebb grafikon elemző alkalmazásnak, a hagyományos és forex piacokon még ma is rengetegen használják az évtizedes múltra visszatekintő MetaTrader-t.

Nexo

A Nexo részesedést szerzett a Summit National Bankot birtokló banki holding társasában. A Summit National Bank, a Hulett Bancorp (DBA Mode Eleven) leányvállalata, amely digitális FinTech bankként van jelen az amerikai piacon. Részletek az alábbi bejegyzésben.

Piaci zanza

Baljósan indult a heti kereskedés. Az éjszakai órákban nagyot zuhant az angol font, vagy ahogy mostanában már sok kereskedő nevezi, a brit pezó árfolyama.

Múlt héten csütörtökön csődöt jelentett az egyik legnagyobb észak-amerikai bitcoin bányász- és adatközpont szolgáltató vállalat a Compute North. A cég a Chapter 11 szerinti csődvédelmi eljárást nyújtott be maga ellen Texas déli körzetének csődbíróságán. A bejelentés szerint 500 millió dollárral tartozik legalább 200 hitelezőnek.

Kedden még annak örültünk, hogy hétfőn minden idők legnagyobb forgalmú kereskedési napján mutatott növekedést a bitcoin. Sajnos csak egyetlen nap kellett hozzá, hogy egy újabb, ám ezúttal negatív rekordot állítsunk be.

Rostin Behnam, az Árutőzsdei Határidős Kereskedési Bizottság (CFTC) elnöke szerdán azt nyilatkozta, hogy a CFTC által vezetett szabályozás jelentős előnyökkel járhat a kriptoipar számára, beleértve a bitcoin árfolyamának emelkedését is.

Bitcoinbányászrészvény-jelentések

Bitcoinbányászrészvény-jelentés – 2022.09.21.

Kripto alapú bankolás a Nexo-val

Alternatívát keresel a centralizált kriptohitelezési platformok és a hagyományos pénzügyi intézmények között? Kedvező kamatozású kriptovaluta fedezeten alapuló garantált hiteleket keresel? Kamatoztatnád meglévő kriptovaluta eszközeidet is, de nem tudod, hol kezd el? Nos, a Nexo megoldás lehet számodra minden tekintetben, mert egy helyen tudod kamatoztatni a kriptovaluta- és fiat pénzeszközeidet kedvezményes hiteltfelvételi lehetőségek mellett.

Kripto alapú bankolás a Nexo-val

Néhány hete már hazánkban is elérhető a Nexo kriptovaluta fedezetű hitelkártyája. Korábbi cikkünkben már bemutattuk a Nexo platformot, most lássuk a Nexo hitelkártya fontosabb ismérveit. 

Kriptofedezetű hitelkártya a Nexo-tól

Helyezd letétbe kriptovalutáidat és keress a kamatokon! Nexo ismertető a YouTube csatornánkon. 

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirexet. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Binance Blockchain Week 2022

Magyar kriptosok együtt a Binance Blockchain Week 2022 rendezvényen

Jön a Web3, itt a digitális tulajdon és mindent decentralizálunk! – Binance Blockchain Week 2022

Heti kriptopénzügyi- és gazdasági tweet morzsák

  • Brazília legnagyobb digitális bankja, a Nubank, több mint 1,8 millió bitcoin és kripto felhasználót szerzett 3 hónap alatt…
  • A brazil központi bank egykori elnöke nyilatkozta: “A bitcoin lényege, hogy fizetőeszközként szolgáljon”… 
  • A St. Louis-i Washington Egyetem és a Wyomingi Egyetem 80 millió dolláros alappal járult hozzá a Strike kezdeményezéséhez. A Strike ugyanis egy Bitcoin és Lightning appot fejleszt, ami forradalmasíthatja a fizetéseket a kereskedők, piacterek és pénzintézetek számára… 
  • Hatósági engedélyt kapott Franciaországban a Crypto.com… 
  • Kazahsztán állampolgárai mostantól legálisan vásárolhatnak bitcoin és egyéb más kriptovalutát helyi pénznemben…

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img