Kripto alapú bankolás a Nexo-val

spot_img

Alternatívát keresel a centralizált kriptohitelezési platformok és a hagyományos pénzügyi intézmények között? Kedvező kamatozású kriptovaluta fedezeten alapuló garantált hiteleket keresel? Kamatoztatnád meglévő kriptovaluta eszközeidet is, de nem tudod, hol kezd el?

Nos, a Nexo megoldás lehet számodra minden tekintetben, mert egy helyen tudod kamatoztatni a kriptovaluta- és fiat pénzeszközeidet kedvezményes hiteltfelvételi lehetőségek mellett. Fiat valutához juthatsz, amikor csak szükséged van rá; pénzt is kereshetsz kripto eszközeiddel miközben kölcsön adod, saját belső váltóján pedig még kriptovalutákkal is kereskedhetsz. Ebben a cikkben mindent elmondunk, amit a Nexo-ról tudnod kell. Készen állsz a kriptobankolásra?

Mi az a Nexo?

Lényegében a Nexo egy olyan folyószámlahitel alapú blokklánc rendszer, amely lehetővé teszi a kriptovaluták kölcsönadását és egyben megkönnyíti a felhasználók számára a kriptófedezetű hitelekhez való azonnali hozzáférést.

A vállalat 2018-ban indult a Credissima fintech pénzügyi csoport támogatásával. Az anyavállalat célja, hogy a kriptopiacon lévő digitális eszközökhöz szabványosítsa funkcióit blokklánc alapú technológia támogatásával.

A Nexo legnagyobb népszerűségét az elmúlt években szerezte. A cég szlogenje a “Banking on Crypto”, és ehhez mérten ötvözi a hagyományos pénzügyi szolgáltatásokat a kriptovalutákkal, mint befektetési eszközökkel.

A Nexo-nak a világ különböző pontjain vannak jogi tanácsadói annak érdekében, hogy több mint 200 joghatóságot tudjon a leghatékonyabb módon kiszolgálni, és megfeleljen az összes vonatkozó globális és helyi szabályozásnak.

A Nexo platformján kamatot kereshetsz az automatikusan kihelyezésre került kriptoeszközeiddel. Ehhez nem kell mást tenned, mint a támogatott kriptovalutát beutalni a Nexo tárcádba, majd ki kell választanod, hogy hogyan és milyen feltételek mellett kívánod azt kölcsönadni.

Előzetes hitelminősítés nélkül bármikor fiat valutához juthatsz, egy a lényeg, legyen megfelelő mennyiségű kripto fedezet a Nexo számládon. Az egész rendszert úgy tervezték, hogy automatikusan és nagyobb rugalmassággal biztosítsa a likviditást, mint egy hagyományos bank.

Jelenleg a Nexo 33 kriptovalutát támogat. Ezek közé tartozik többek között a Bitcoin, az Ethereum, a Litecoin, az XRP, a Cardano és a legtöbb stabilcoin.

Biztonságos a Nexo használata?

Többekben is felmerülhet a kérdés, hogy biztonságos-e vajon a Nexo-t használni? Ezt mindenkinek magának kell eldönteni, hogy mekkora kockázatot vállal, bármekkora pénzösszegről is legyen szó, bármely szolgáltatónál. A döntésed meghozatalához szeretnénk hozzájárulni néhány alapvető információval, de csak ez alapján ne dönts! Mindig legyen meg a saját kutatásod! Bármekkora pénzösszeget is fektetsz be mindig járj utána az adott szolgáltatónak!

A Nexo megfelel a globális KYC és AML szabványoknak és szigorú előírásoknak, kiemelten kezeli a biztonságot. Különféle biztosítékokat is bevezettek annak biztosítására, hogy a Nexo továbbra is az egyik legbiztosabb kriptokölcsönző cég maradjon. Tartalmazza a biometrikus alapú személyazonosság ellenőrzést, a kiterjedt tűzfalszerver architektúrát, az elkülönített, több aláírást támogató hidegpénztárcákat és még sok mást. A Nexo a Ledger Vaulton keresztül banki minősítésben, trezorokban tárolja a felhasználói pénzeket.

A 2FA hitelesítéssel, biometrikus azonosítással, utalás visszavonás megerősítésével, bejelentkezési figyelmeztetésekkel és 0-24 órás támogatással biztosítja a Nexo, hogy biztonságban tartsd fiókodat.

Biztonság

A Nexo szigorú biztonsági szabályzatokat alkalmaz a kriptovaluták és az információ biztonságának megőrzése érdekében. A platformon a személyes adatokat biztonságos hálózatok mögött tárolják. Ezekhez csak korlátozott számú személyek férhetnek hozzá, akik különleges jogokkal rendelkeznek az ilyen rendszerekhez, és kötelesek az információkat bizalmasan kezelni. Ezenkívül a megadott összes érzékeny adat és hitelinformáció titkosítva van a Secure Socket Layer (SSL) technológián keresztül.

A Nexo mögött álló technológia támogatja a platform középpontjában álló átláthatóságot. Az Ethereum intelligens szerződéses rendszerén keresztül tárolja a tranzakciókhoz szükséges összes releváns tokenizált adatot.

Az ügyfelek digitális pénzeszközeit, ami jelenleg több mint 375 millió amerikai dollárnak felel meg, egyedileg hozzárendelt, több aláírást tartalmazó coldwalletekben tárolják a BitGo-nál és a Ledger-nél. Az auditált biztosított összeget valós időben követhetjük az Armanino oldalán.

Regisztrálj most, és szerezz 100 dollár értékű bitcoint! Ehhez nem kell mást tenned, mint létrehozni saját Nexo fiókodat, igazold személyazonosságodat, töltsd fel fiókodat legalább 1000 dollárnyi összeggel a támogatott kripto eszközökből, és tartsd őket 30 napig. Az eltelt időszak után vár a jutalom, amit bitcoinban kapsz meg! Ilyen egyszerű!

Szabályozott pénzügyi intézmény a Nexo?

Annak érdekében, hogy szolgáltatási portfóliójukat az összes vonatkozó globális és helyi szabályozásnak és szabványnak megfelelően biztosítsák, a Nexo világszerte számos joghatóságban rendelkezik engedéllyel és regisztrációval. Tevékenységüket folyamatosan összhangba hozzák az újonnan elfogadott jogszabályi változásokkal.

A Nexo az Európai Unió egyes országaiban, az USA államaiban, Kanadában, Ausztráliában Hong Kongban is engedéllyel rendelkező és szabályozott pénzintézet. Erről itt olvashatsz bővebben.

Hogyan helyezz el kriptovalutát a Nexo felületén?

A Nexo felületére történő befizetés meglehetősen egyszerű. Válassz ki egy adott kriptovalutát a támogatott eszközök közül, és azonnal létrejön a privát befizetési címed. Másold ki, és illeszd be a címet az átutaláshoz használt pénztárca kiutalási opciójába, majd kattints a küldés gombra. Ennyiből áll az utalás! Amint megérkezik az összeg a Nexo számládra, azonnal elkezd kamatozni. A kamatok naponta kerülnek jóváírásra.

Fiat pénz beutalásra is van lehetőség. Revolutról eurót tudsz beküldeni SEPA utalással. Mindig ügyelj a helyes utalási adatok megadására!

Ne lepődj meg! Sikeres EUR/GBP/USD feltöltés után automatikusan átváltják az EURx-nek, GBPx-nek, USDx-nek megfelelő összeget egy garantált 1-1 konverziós árfolyam mellett. Akár 12%-os éves kamatot is kereshetsz EURx, GBPx, USDx után, amelyet minden esetben túlfedezetű hitelek eszközfedezetű portfóliói biztosítanak. Kifizetési kérelem esetén az EURx, GBPx, USDx egyenértékét szintén automatikusan átváltják a garantált 1-1 konverziós árfolyamon.

Kamatos megtakarítási számla

A HODL egy remek lehetőség a profitszerzésre, viszont ehhez sok időre és egy kis szerencsére is szükség van. A Nexo platform segítségével azonban kamatoztathatod a tartott eszközeidet, és kockázat nélkül kiszámítható passzív bevételi forráshoz juthatsz.

Ehhez csak annyit kell tenned, hogy a kamatos megtakarítási számlát feltöltsd. Napi kamat kifizetés van, kamatos kamattal számolhatsz nulla kezelési költséggel. Ehhez először egy Nexo fiók regisztrációra lesz szükséged, ami kevesebb, mint egy percet vesz igénybe, majd:

  • nyisd meg a Nexo platformot vagy a Nexo mobilos alkalmazást,
  • fejezd be az ellenőrzést,
  • vásárolj vagy utalj át kriptot a fiókodba.

Megjegyzés: az átutalás után következő napon kezd kamatozni a beutalt összeg. Ne feledd, hogy a fedezetként használt eszközök nem kamatoznak!

A kamatláb a következőek szerint alakul:

Számít a hűségszint, ami viszont a NEXO tokenek arányától függ a portfóliódban lévő egyéb eszközök egyenlege mellett. Az egyes szintekre vonatkozó követelmények a következők:

  • Alap: nincs szükség NEXO tokenre.
  • Ezüst: a fiókodban lévő portfólió egyenleg legalább 1%-ának NEXO tokeneket kell tartalmaznia.
  • Arany: a fiókodban lévő portfólió egyenleg legalább 5%-ának NEXO tokeneket kell tartalmaznia.
  • Platina: a fiókodban lévő portfólió egyenleg legalább 10%-ának NEXO tokeneket kell tartalmaznia.

A választott kamatkifizetés típusa:

  • A “természetbeni jövedelem” azt jelenti, hogy a kamatfizetéseket abban a pénznemben kapod meg, amellyel éppen kamatot keresel.
  • A NEXO-ban való bevételszerzés azt jelenti, hogy NEXO tokenben kapod meg a kamatokat, és akár 2%-os további kamat is elérhető, ha ezt a kifizetési formát választod.

A megtakarítás típusa: FLEX (flexibilis) vagy Fix. Ha úgy döntesz, hogy 1 hónapos Fix futamidőt hozol létre, akkor extra 1% kamat jár még a meglévőre. További kamatszerzési lehetőségekről itt olvashatsz.

Regisztrálj most, és szerezz 100 dollár értékű bitcoint! Ehhez nem kell mást tenned, mint létrehozni saját Nexo fiókodat, igazold személyazonosságodat, töltsd fel fiókodat legalább 1000 dollárnyi összeggel a támogatott kripto eszközökből, és tartsd őket 30 napig. Az eltelt időszak után vár a jutalom, amit bitcoinban kapsz meg! Ilyen egyszerű!

Nexo kölcsön

A hagyományos kölcsöntől eltérően, amely figyelembe veszi a hitelképességet, a Nexo kripto fedezetű hitelkereteket kínál, ahol a digitális eszközök szolgálnak fedezetként. Egyszerűen fogalmazva több, mint 40 pénznem közül választhatsz a népszerű stablecoinok mellett, te pedig kriptot adsz a visszafizetés biztosítékaként. Fiat devizában történő hitelfelvételhez mind az alap, mind a haladó szintű ellenőrzésen át kell esned!

A fiat kifizetése közvetlenül a megadott bankszámládra érkezik. Az USDT vagy USDC kifizetés pedig egyenesen a Nexo fiókodba landol, ha másképp nem rendelkezel.

Hitelkeret megnyitásához a következőket kell tenned:

Tekintsd meg ezt a rövid videót, ha többet szeretnél megtudni a hitelfelvétel menetéről.

Megjegyzés: A pénzmosás elleni szabályozás miatt a stabilérméket csak a fiat hitelhez szükséges fedezet 50%-ának fedezésére használhatod fel. A szükséges biztosíték másik felét más kriptoeszközökből (pl. BTC, ETH stb.) kell fedezned. Előfordulhat az is, hogy alátámasztó dokumentumokat is be kell nyújtanod pénzeszközeid eredetének igazolására.

Hogyan alakul a kamatláb?

A kamatláb a hűségszinttől függ, amelyet a NEXO tokenek értéke és a portfóliód összértéke közötti arány határoz meg:

  • Alap: nincs szükség NEXO tokenre, a fennálló hitelkeret kamata 13,9% .
  • Ezüst: a fiókodban lévő portfólió egyenleg legalább 1%-ának NEXO tokeneket kell tartalmaznia, a fennálló hitelkeret kamata 12,9%.
  • Arany: a fiókodban lévő portfólió egyenleg legalább 5%-ának NEXO tokeneket kell tartalmaznia, a fennálló hitelkeret egyenlegének kamata 8,9%, ha az LTV 20% felett van. Lehet 1,9% is, ha az LTV 20% vagy annál kisebb.
  • Platina: fiókod portfólió egyenlegének legalább 10%-ának NEXO tokeneket kell tartalmaznia, a fennálló hitelkeret egyenlegének kamata 6,9%, ha az LTV 20% felett van. Lehet 0% is, ha az LTV 20% vagy annál kisebb.

Ha többet szeretnél megtudni a Nexo hűségprogramról, látogasd meg ezt az oldalt.

Mi az az LTV (loan-to-value)?

A hitelkeret hitel/érték aránya (LTV) határozza meg, hogy mekkora kriptobiztosítékra van szükséged egy kriptohitel felvételéhez.

Az LTV-t az USD-ben kifejezett kriptohitel összeg és a biztosíték USD-ben kifejezett értéke közötti arányként számítják ki, százalékban kifejezve.

Példa: kriptojóváírás összege 5000 USD, a biztosíték értéke 10 000 USD. Ebben az esetben az LTV (%) = (5000 USD / 10 000 USD) * 100% = 50%

Az egyes digitális eszközök pontos LTV-jének megtekintéséhez keresd fel az oldal súgóját.

Ha a biztosíték értéke növekszik, a hitelkereted is emelkedni fog. A kriptopénz extra értékét a hitel egy részének kiegyenlítésére is használhatod.

Ha a fedezett eszközeid értéke csökken, a hitel/érték arány (LTV) emelkedni fog. Ha az LTV 71,4%-ra, 74,1%-ra és 76,9%-ra emelkedik, legalább három fedezeti figyelmeztetést fogsz kapni SMS-ben és e-mailben.

Ha a fedezet értéke továbbra is csökken, és az LTV eléri a 83,33%-ot, a Nexo blokklánc orákulum részleges automatikus törlesztést kezdeményezhet, hogy a hitel/érték arányt a határokon belül újra egyensúlyba hozza. A blokklánc orákulum a lehető legoptimálisabban hajtja végre a műveletet.

Ennek a forgatókönyvnek a elkerülése érdekében tölts fel több fedezeti eszközt, és engedélyezd az Automatikus fedezetátvitel funkciót, amely lehetővé teszi a Nexo blokklánc orákulum számára, hogy eszközeidnek egy kis részét automatikusan átvigye a “Takaréktárcából” a “Hitelkeret tárcába“, így ellenőrzés alatt tartva a hitelkeret állapotát.

Nexo Exchange

A Nexo Exchange a platform saját váltója, amely lehetővé teszi, hogy azonnal tudj vásárolni, eladni és cserélni, több mint 300 pár között. Valós idejű átváltást lehet végezni a Nexo által támogatott összes pénznem között, beleértve a natív NEXO tokent is.

A végrehajtható átváltási ügyletek száma nincs korlátozva, a minimális és maximális váltási érték azonban igen, 30 USD, illetve 250 000 USD.

Megjegyzés: Egyes párok maximális csereértéke alacsonyabb, mint 250 000 USD. A váltó naprakész listáját az alábbi linken keresztül tudod megnézni.

A Nexo Exchange mögött egy intelligens rendszer áll, amely egyszerre több likviditási forráshoz kapcsolódik. Az intézményi szintű infrastruktúra lehetővé teszi, hogy összesítsék a 10 legjobb tőzsde árfolyamait, így a legjobb elérhető azonnali ár alapján árajánlatot adhatnak, kikerülve az áringadozást az ügylet leadása és az ügylet teljesítése között.

Azonnali pénzvisszatérítés jár minden csereügylet esetén. Arra kell ügyelned, hogy portfólió egyenleged legalább 1%-a NEXO tokenekből kell, hogy álljon. A kapott pénzvisszatérítés a hűségszintedtől függ, minél magasabb a hűségszinted, annál több pénzvisszatérítést kapsz.

Ha szeretnéd megkapni a maximális 0,5%-os pénzvisszatérítést, csatlakoznod kell a Premium Loyalty szinthez úgy, hogy portfólió egyenleged legalább 10%-át NEXO-ban tartod.

Regisztrálj most, és szerezz 100 dollár értékű bitcoint! Ehhez nem kell mást tenned, mint létrehozni saját Nexo fiókodat, igazold személyazonosságodat, töltsd fel fiókodat legalább 1000 dollárnyi összeggel a támogatott kripto eszközökből, és tartsd őket 30 napig. Az eltelt időszak után vár a jutalom, amit bitcoinban kapsz meg! Ilyen egyszerű!

Nexo Wallet App

A Nexo Wallet alkalmazás iOS és Android rendszeren is elérhető. Bárhol, bármikor hozzáférhetsz kamatszámládhoz és a hitelfelvételi lehetőségekhez. A Nexo által jóváhagyott összes digitális eszköz elérhető a tárcában. A telefonos applikáció transzfer és váltó szolgáltatást is biztosít, szinte minden elérhető, mint a webes felületen.

Nexo Card

Nexo kártyával bármikor kihasználhatod a hitelkeret adta lehetőségeket. A VISA kártyát az applikáción keresztül tudod megrendelni és kezelni. Világszerte több mint 40 millió kereskedő fogadja el a kártyát. Vásárláskor az összeg azonnal levonásra kerül a kriptohitel-keret rendelkezésre álló egyenlegéből. A kártya karbantartása nem igényel havi vagy éves díjat.

A kártya minden vásárlás után azonnali 2%-os pénzvisszatérítést biztosít. A tranzakció végrehajtása előtt választhatsz, hogy a jutalmat NEXO tokenben vagy BTC-ben szeretnéd-e megkapni.

Záró gondolatok

A Nexo növekedése a kezdetektől fogva mindenki figyelmét felkeltette. Több mint 12 milliárd dolláros kezelt vagyonnal és több mint 3,5 millió felhasználóval világszerte bebizonyította a Nexo, hogy az egyik legjobb alternatíva lehet, ha hitelfelvételről és megtakarításról van szó.

Ráadásul a Nexo kártya és saját tőzsdéje színesíti a platform palettáját. Mivel szolgáltatásai mind az ajánlatok számát, mind a kényelmi szintet tekintve bővültek, a Nexo-t várhatóan továbbra is a kiemelkedő befektetési platformok között tudhatjuk a kriptotérben, amely a legtöbbet hozza ki a hagyományos pénzügyekből és a blokklánc technológiából.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img