Törvényjavaslatot terjesztettek elő a louisianai deregulált ipari energiazónákról

spot_img

Egyre több kormány és politikus ismeri fel, hogy a kriptovaluták és bányászatuk hatalmas lehetőségeket hordoznak régiójuk számára. Egy amerikai állami képviselő úgy döntött, hogy megpróbálja bevezetni ezeket az előnyöket a saját államában.

Mark Wright, Louisiana állam képviselője és kripto rajongója, államának képviselőháza elé terjesztette az “1010. számú” törvényjavaslatot, amely lehetővé tenné a deregulált ipari energiazónák létrehozását. A törvényjavaslatot április 6-án mutatták be a képviselőházban.

deregulált: A dereguláció olyan állami kormányzati jogtechnikai eljárást jelent, amelynek célja a jogrendszer megtisztítása a felesleges jogszabályoktól, a túlszabályozás visszafogása, a hatályos jog szövegszerűségének csökkentése. Tágabb értelemben szabályozástól mentes, a szabályozottság mértékének csökkentése. (parlament.hu)

Amennyiben a törvénytervezet hatályossá válna, a “Deregulált ipari energiazónákról szóló törvény” értelmében, az irányító hatóság az állami földhivatalhoz fordulhat azzal a kérvénnyel, “hogy a közigazgatási területen belül jelöljenek ki egy földterületet erre a célra“.

A deregulált áramellátási zónák létrehozása vonzóvá tenné Louisianát a bitcoin bányászok számára is, ahogyan azt április 18-án Eric Peterson, a louisianai Pelican Institute for Public Policy technológiai és innovációs politikai központjának igazgatója javasolta.

Peterson kifejtette: “A louisianai törvények és szabályozások miatt a bitcoin bányászok számára nehézséget okoz, hogy közvetlenül az energiatermelőkkel működjenek együtt. Ez a politikai lépés lehetővé tenné, hogy a helyi önkormányzatok 640 hektáros deregulált energiaövezeteket hozzanak létre. Ezek a zónák megkönnyítenék az energiatermelők és a bitcoin bányászok együttműködését”.

Annak ellenére, hogy az Egyesült Államok néhány pénzügyi szabályozó hatósága kritikus álláspontot képvisel a kriptoiparral szemben, nyilvánvalóan nincs hiány a Wright-hoz hasonló kripto párti amerikai politikusokból, akik az elmúlt hónapokban egyre hangosabban nyilatkoztak Twitter oldalukon a kripto mellett.

Az egyik legnagyobb kripto párti politikus Cynthia Lummis wyomingi szenátor múlt hónapban jelentette be, hogy az utolsó simításokat végzi egy olyan törvényjavaslaton, amely teljes mértékben integrálná a digitális eszközöket az amerikai pénzügyi rendszerbe. Ezzel egy időben Bryan Solstin szenátorjelölt megígérte, hogy megválasztása esetén a bitcoint törvényes fizetőeszközzé fogja tenni az országban.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

/finbold, louisiana illuminator/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img