Chartpunk Bitcoin Update I 2022.04.22.

spot_img

A Bitcoin sorsát a következő hetekben az fogja meghatározni, hogy merre fog kitörni arról a 3-napos grafikonon kialakult szűkülő területről, amely a 200 és 50 periódusos mozgóátlagok között van. A jelenlegi mozgás alapján legkésőbb május közepére ez a terület összezár, és a döntés megszületik.

Bitcoin 3-napos trend struktúra

A Bitcoin a március közepén indult impulzív emelkedést logikus helyen fejezte be március végén. Ez a terület az 50 és 128 periódusos mozgóátlagok medvés keresztezésének szintje volt, továbbá a Bollinger szalag is túlvett zónát mutatott a 48000 dolláros érték körül. A visszahúzódás több volt egy egyszerű mean reversion-nél, azaz a Bollinger medián 20 periódusos mozgóátlaghoz való visszatérésnél, és egészen a 200 periódusos mozgóátlagig vitte le a BTC árfolyamát. Az MA200 szintje tehát ismét, amihez visszatért a Bitcoin, idén gyakorlatilag egész évben ezen támaszkodtunk. Látszik ugyanakkor a grafikonon, hogy az MA50 gyorsan közelít lefelé, és felülről ellenállást képez. Valamikor május közepén a jelenlegi mozgások alapján az MA50 és MA200 közötti egyre szűkülő terület bezárul. Szerintem a közép távú irányt az fogja jelezni, hogy ebből a szűkülő zónából merre tör ki a Bitcoin.

Bitcoin 3-napos oszcillátorok

Az Awesome Oscillator a ma indult gyertyával medvés területre keresztezett, ami negatív momentumot jelez számunkra. Az RSI mozgásában még a januárban indult emelkedő trend megfigyelhető, hiszen magasabb mélypontok és magasabb csúcspontok követik egymást az indikátoron. A bikák számára az lenne optimális, ha az RSI innen emelkedni tudna, és átvinné az EMA100 mozgóátlagot az indikátor, majd 60 felett újabb magasabb csúcsot produkálna. A 42 körüli szint elvesztése azonban megtörné az emelkedő trendet.

Bitcoin 1-napos trend struktúra

Az 1-napos idősávú trend grafikonon az látható, hogy a 42000 dollár körüli zóna három mozgóátlag által képzett ellenállás, és a BTC jelenleg nem tud e fölé emelkedni. Az 1-napos trend struktúra egyértelműen medvés, a mozgóátlagok a mostani medvés keresztezés után teljesen medvés struktúrában helyezkednek el. Az MA20 tesztje a Bollinger szalag túladott deviancia zónájának érintése után klasszikus mean reversion, és az elutasítás medvés folytatást indikál.

Bitcoin piac szerkezet

A magas idősávú Bitcoin piaci szerkezetet jelenleg azt mutatja, hogy a 41500-39500 közötti zónában kereskedik a BTC-t. Jelöltem egy emelkedő csatornát, melynek jelenleg az alsó támaszán zajlik az árfolyam akció. Lefelé a 39500, 36800 és 34400 a fontos támaszok, felfelé pedig a 41500, 43600 és 45400 ellenállásokat érdemes figyelni.

Bitcoin 1-napos RSI szalag

Az 50, 100 és 200 periódusos RSI indikátorokból összeállított szalag a 45000 feletti kitörést követően nem tudott bikás elrendezésbe fordulni, és ismét medvés elrendezésben van. A szalag teljes átfordulása a Bitcoin piacon bikás momentumot szokott jelezni, jelenleg nem ez a helyzet. Ugyanakkor szűk a szalag, ami iránykeresést igazol.

Chartpunk BTC pozíció

Pozíciós kereskedésemben jelenleg 60% a Bitcoin kitettség, és 40% a cash arány. A kitöréskor 35%-ban voltam, és az MA20 felé történő visszateszt során lépcsőzetesen vásároltam nagyjából 42000 dollárig. Arra számoltam, hogy a mean reversion után felfelé indul az árfolyam, de nem így történt. Jelenleg ez a 60% rizikós kitettség, mivel fontos mozgók, főleg az MA20 alatt vagyunk. A növelés mindaddig, amíg az árfolyam a mozgók alatt van nem jöhet szóba. A csökkentés tekintetében pedig a bevezetésben említett szűkülő területből való kitörés irányát figyelem. Fontos támaszok elvesztése esetén kénytelen leszek csökkenteni a kitettségen.

Napi rendszeres elemzéseimet a Kripto Akadémia VIP szerverén találhatjátok, továbbá rendszeresen jelentkezem YouTube elemzésekkel is.

Jó kereskedést, kövér zöld gyertyákat kívánok, sziasztok!

Chartpunk

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img