Mi az a Learn2Earn?

spot_img

Az ösztönzött tanulás nem is annyira ismeretlen a kriptotérben. A Learn2Earn modellt egyre több vállalat és projekt integrálja az új vagy a már meglévő felhasználói bázis megtartása és bővítése érdekében.

Az elmúlt bikapiac számos feltörekvő ágazatot emelt ki a téren belül, amelyek mindegyike hasonlóan fülbemászó “valami2Earn” címet viselte. A felhasználók az elmúlt évben egyszerűen nem tudtak betelni a Play2Earn játékokkal, például az Axie Infinity-vel vagy a Move2Earn dAppok-kal, például a STEPN-el.

Ezek a tokenizált ösztönzői struktúrák (közösségi tokenek, NFT-k, játékon belüli valuták) szinte a semmiből váltak népszerűvé. 

Mi az a Learn2Earn?

A Learn2Earn, ahogy a név is sugallja, egy folyamat, amelynek során jutalomért cserébe tanulunk valamit. 

A Web3-ban, akárcsak a Web2-ben, a fogyasztói figyelem az, amiért megy a versengés a cégek és az alkalmazások között. A régi Web2 modellben a vállalatok reklámokkal, ajándékozásokkal, partnerségekkel, ajánlásokkal stb. fizették meg a felhasználói figyelmet, abban a reményben, hogy a kínált termék elég csábító lesz ahhoz, hogy a fogyasztók megismerjék és rendszeres felhasználóvá váljanak. 

A Web3-ban azonban ahelyett, hogy ingyen hívják fel a figyelmünket, közvetlenül fizetnek azért, hogy megismerkedjünk egy adott termékkel. A tanulásért járó jutalmat jellemzően a tanult ökoszisztéma natív valutájában, tokenjében vagy NFT-jében adják, ami közvetlen, pénzbeli ösztönzést jelent a felhasználók számára.

A Learn2Earn lehetőségek kihasználása 

Az első jelentős szereplők, akik a Learn2Earn-t integrálták ösztönző modelljükbe, a kriptoipar legnagyobb tőzsdéi voltak. 

A Coinbase Earn lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy videók megtekintésével és kvízek kitöltésével tanuljanak bizonyos érmékről tokenjutalmakért cserébe. A Coinbase fiókkal rendelkezők jelenleg a GRT és AMP tokenekről tanulhatnak egy kis jutalomért.

Hasonlóképpen, a Binance Academy is lehetővé teszi a Binance fiókkal rendelkezők számára, hogy különböző témákról tanuljanak a tanfolyamok elvégzésével és kvízek megválaszolásával kriptóvalutákra beváltható utalványokért cserébe. 

A Learn2Earn azonban nem csak a központosított tőzsdékre korlátozódik, hanem számos ethereum layer 1 projekt kezdett tokeneket kínálni a láncuk sajátosságainak megtanulásáért. 

A NEAR Academy például tanfolyamokat kínál a tapasztaltabb kriptorajongóknak, hogy megtanulják, hogyan fejlesszenek Web3 dAppokat a NEAR protokollon. A teljesítésért járó jutalom NFT tanúsítványokat és NEAR tokeneket tartalmaz. 

Egy másik példa erre az NFT piactér és a Rarible vetélytársa, a NOWwhere, amely intelligens piacteret épít a FLOW blokkláncra. A platformot a művészek és a rajongók számára is úgy pozícionálják, hogy az NFT térbe való belépés kapuja legyen. Egy olyan ökoszisztéma támogatja, amely intelligens algoritmikus hírfolyamokat, hirdetéseket, metaverse galériákat és sok mást foglal magában. 

A NOWwhere Learn2Earn alkalmazása egészen újszerű abban a tekintetben, hogy képessé teszi a művészeket arra, hogy ösztönözzék a platform művészetrajongó közösségét, hogy megismerjék a dropjaik mögött meghúzódó történetet. A felhasználók jutalmat kapnak a platformon található művészeti alkotások értékeléséért. Az értékelések és a jutalmak súlyozása a korábbi tanulások mértéke alapján történik.

A jutalmak ezután alkalmazáson belüli pénznemben válthatóak ki, amely hozzáférést biztosít az NFT vásárlásokhoz, a metaverse termékekhez és a digitális eszközök piacaihoz. Jelenleg a NOWwhere a Launchpool Labs inkubátor része, stabil webes verziója már elindult. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk.  

Mi az a play-to-earn – 1. rész

/binance academy, coinbase earn, near academy, cryptoslate,

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img