Mi az a play-to-earn – 1. rész

spot_img

Nagyon úgy néz ki, hogy 2022 a P2E játékokról fog szólni. Nemrég nyitottuk meg mi is discord szerverünkön a play-to-earn szobát, ahol a blokklánc játékokat beszéljük ki. Hamarosan új csapattal fog bővülni a Kripto Akadémia, aminek keretében szeretnénk felépíteni az ország legnagyobb play-to-earn játékos csoportját. De mi is az a play-to-earn?

A play-to-earn játékok lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy kriptót és NFT-ket termeljenek vagy gyűjtsenek, amelyeket eladhatnak a piacon. Rendszeres játékkal minden játékos több elemet vagy tokent szerezhet, amelyeket eladhat, és ezáltal  jövedelemre tehet szert. Egyes játékosok már fizetés kiegészítésként gondolnak ezekre a blokklánc játékokra. Az ilyen tevékenység azonban kockázattal is jár, mivel általában kezdeti befektetést is igényelhet a játékokhoz szükséges karakterek és tárgyak megvásárlásához.

A blokklánc segít garantálni ezeknek a tárgyaknak a begyűjthetőségét és ha megszereztük, a tulajdonjogát. A blokklánc technológia és az NFT-k lehetővé teszik az olyan digitális tárgyak létrehozását, amelyeket lehetetlen lemásolni. Ez hozza létre a digitális szűkösség fogalmát.

Mik azok a play-to-earn játékok?

A játékosok a play-to-earn játékok során folyamatos kriptobevételt generálnak pusztán a játékkal. Az egyes játékok mechanizmusa eltérő lehet, de a jutalmak jellemzően a stakingből, a játék valutájának farmolásából vagy a kereskedhető NFT elemek előállításából, megszerzéséből származnak. A régebbi blokklánc játékokban a felhasználók főként a véletlenszerű esélyekre támaszkodtak a profitszerzésben. A play-to-earn azonban olyan játékon belüli gazdaságokat és üzleti modelleket hozott létre, ahol a játékosok megdolgozhatnak a jövedelemért.

A play-to-earn üzleti modell a játékipar legújabb fejlesztése. Ez egy olyan üzleti modell, amely magában foglalja a nyitott gazdaság koncepcióját, és pénzügyi előnyöket biztosít minden olyan játékos számára, aki hozzáadott értéket teremt az adott játékvilághoz.

Az Ethereum blokkláncon futó Axie Infinity az egyik legjobb példa erre. A játék a hagyományos videojáték elemeket és játékmenetet ötvözte a régi blokkláncjáték modellel. Az Axie Infinity például kalandjáték módot, játékosok közti csatákat és versenyeket tartalmaz, amelyek jellemzően a hagyományos játékiparban láthatók. A játék Windows, Android, Mac OS és iOS rendszereken érhető el.

Hogyan működnek a play-to-earn játékok? 

A játék és a pénzügyek keveredésével a play-to-earn játékok a GameFi kategóriába tartoznak. Minden játék pénzügyi ösztönzőket biztosít a játékhoz és a fejlődéshez. A felhasználók három fő módon kereshetnek jövedelmet:

Játékon belüli kriptovaluták keresése: ilyen például az Axie Infinity-ben a Smooth Love Potion (SLP), amelyet a napi küldetések teljesítésével vagy a szörnyek és játékosok elleni harccal lehet megszerezni.

Játékon belüli NFT-k keresése vagy kereskedése: minden egyes NFT képviselhet egy tárgyat, karaktert vagy más gyűjthető tárgyat a játékban. A játéktól függően ezek valamilyen célt vagy felhasználási szerepet töltenek be a játékban.

Staking: egyes NFT játékok lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy NFT-ket vagy kriptovalutákat zároljanak okosszerződésekben, ami jutalmakat generál. Például az MBOX tokenek stakingbe helyezése, amely MOMO NFT Mystery Boxokkal jutalmazza a felhasználókat. Ezek mindegyike véletlenszerűen különböző ritkaságú NFT-et tartalmaz, amelyeket aztán el lehet adni a piacon. Folytatjuk!

Nemrég megnyitottuk a #play-to-earn szobát a Discord szerverünkön. Gyere és csatlakozz hozzánk, beszélgessünk a játékokról. Gyakran kéz a kézben járnak a play-to-earn játékok az NFT-kel. A hagyományos NFT-kel kapcsolatos kérdéseket, ötleteket, megbeszélni valókat továbbra is az #nft szobában találod meg.

Különböző metaverse és NFT projektek tokenjei a Binance felületén vásárolhatóak meg. További híreket és elemzéseket a Discord csatornánkon és a YouTube-on találtok.

/binance academy, gamerbolt.com, tino group/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img