Mi az a metaverzum?

spot_img

Rengeteg szó esett már magáról a metaverzumról discord szerverünkön és itt a Kripto Akadémia oldalán is. Az iránta való érdeklődés egyre inkább csak nő, a szórakoztatóipar nagyjai, sport cégek, nagyvállalatok jelentik be csatlakozási szándékukat. Nézzünk a metaverzum mélyére!

A metaverse egy olyan online, 3D-s univerzum koncepciója, amely több különböző virtuális teret egyesít. Úgy is elképzelhetjük, mint az internet jövőbeli változatát. A metaverse lehetővé teszi majd a felhasználók számára, hogy ezekben a 3D-s terekben együtt dolgozzanak, találkozzanak, játszanak és társalogjanak.

A metaverzum még nem létezik teljesen, de néhány platform tartalmaz metaverse szerű elemeket. Jelenleg a videojátékok nyújtják a legközelebbi metaversus élményt a kínálatban. A fejlesztők a játékok határait feszegetik a játékokon belüli események megrendezésével és virtuális gazdaságok létrehozásával.

Bár nem kötelező jelleggel, a kriptovaluták nagyszerűen illeszkedhetnek egy metaverzumba. Lehetővé teszik a digitális gazdaság létrehozását különböző típusú utility tokenekkel és virtuális gyűjteményekkel, eszközökkel (NFT). A metaverzum számára előnyös lenne a kriptotárcák, például a Trust Wallet és a MetaMask használata is. Emellett a blokklánc technológia átlátható és megbízható irányítási rendszereket is biztosíthat.

A blokklánc- és metaverse szerű alkalmazások már léteznek, és megélhető jövedelmet biztosítanak az embereknek. Az Axie Infinity egy olyan játék, amellyel sok felhasználó játszik, hogy kiegészítse jövedelmét. A SecondLive és a Decentraland további példák a blokklánc világ és a virtuális valóság alkalmazások sikeres keveredésére.

Ha a jövőbe tekintünk, a nagy technológiai óriások igyekeznek az élen járni. A blokkláncipar decentralizált aspektusai azonban lehetővé teszik, hogy a kisebb szereplők is részt vegyenek a metaverzum fejlődésében.

A pénzügyi, a virtuális és a fizikai világ közötti kapcsolatok egyre inkább összekapcsolódnak. Az életünkben használt eszközökkel szinte bármihez hozzáférhetünk, amit csak akarunk, egy gombnyomással. Ez a kriptoökoszisztémát sem kerülte el. Az NFT-k, a blokkláncjátékok és a kriptofizetések már most könnyen elérhetőek egy fejlődő metaverzum részeként.

Mi a metaverzum?

A metaverse egy online, 3D-s, virtuális tér koncepciója, amely összeköti a felhasználókat az életük minden területén. Több platformot kötne össze, hasonlóan az internethez, amely különböző, egyetlen böngészőn keresztül elérhető weboldalakat tartalmaz.

A koncepciót Neal Stephenson Snow Crash című sci-fi regényében dolgozta ki. Bár a metaverzum ötlete egykor fikció volt, most úgy tűnik, hogy a jövőben valósággá válhat.

A metaverzumot a kiterjesztett valóság fogja vezérelni, és minden felhasználó egy karaktert vagy avatárt irányíthat majd. Például egy Oculus VR headset segítségével a felhasználó vegyes valóságú megbeszélést tarthat a virtuális irodájában, munkát végezhet, majd utána pihenhet egy blokklánc alapú játékban, vagy a metaverzumon belül kezelheti kriptoportfólióját és pénzügyeit.

A metaverzum egyes aspektusait már most is láthatjuk a meglévő virtuális videojáték világokban. Az olyan játékok, mint a Second Life és a Fortnite, vagy az olyan munkahelyi szocializációs eszközök, mint a Gather.town, életünk több elemét egyesítik online világokba. Bár ezek az alkalmazások még nem a metaverzum, de némileg hasonlítanak rá. A metaverzum még mindig nem létezik.

A játék vagy a közösségi média támogatása mellett a metaverzum egyesíti majd a gazdaságot, a digitális identitást, a decentralizált kormányzást és más alkalmazásokat. Mindezek a funkciók biztosítják a blokklánc potenciálját e jövőbeli technológia működtetéséhez. Folytatjuk!

Nemrég megnyitottuk a #play-to-earn szobát a Discord szerverünkön. Gyere és csatlakozz hozzánk, beszélgessünk a játékokról. Gyakran kéz a kézben járnak a play-to-earn játékok az NFT-kel. A hagyományos NFT-kel kapcsolatos kérdések, ötletek, megbeszélni valók továbbra is az #nft szoba tárgyát képezi.

Különböző metaverse és NFT projektek tokenjeit a Binance felületén is megtalálod. További híreket és elemzéseket a Discord csatornánkon és a YouTube-on találtok.

/binance academy, blog.wdr.de/digitalistan/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img