Paraguay bitcoin törvényjavaslata átment a szenátuson

spot_img

Még júniusban írtunk arról, hogy Paraguay egyik kongresszusi tisztviselője arra utalt, hogy ők is nyitnának a vezető kriptovaluta felé. Az azóta megalkotott törvényjavaslat átment a szenátus múlt heti csütörtöki ülésén, amely kimondja, hogy a bitcoin és a kriptovaluták kereskedelmét, valamint bányászatát kívánja szabályozni az országban. Fernando Silva Facetti szenátor, a törvényjavaslat társszerzője a Twitteren közölte, hogy a jogszabály most a paraguayi képviselőház felé veszi az irányt, ahol 2022-ben fogják megvitatni.

A törvényjavaslat szerint nem lesz törvényes fizetőeszköz Paraguayban a bitcoin, ahogy El Salvadorban. Júliusban a Bitcoin Magazine exkluzív betekintést kapott a törvénytervezetbe Carlitos Rejala paraguayi képviselővel folytatott beszélgetésen keresztül. A jogszabály utalt az ország szabályozóinak fokozott szabályozási hajlamára a bitcoin bányászattal kapcsolatban, valamint arra az átfogó célra, hogy a befektetőknek védelmet nyújtson a bitcoin szolgáltatásokat kínáló vállalkozásokkal szemben.

“Ezzel szeretnénk üdvözölni a világ számára a kriptovaluták paraguayi innovációját. Ez egy nagyon erős és fáradságos csapatmunka eredménye, amelyben számos helyi és külföldi szakértő vett részt.” – mondta Rejala akkor a Bitcoin Magazine-nak.

“Míg El Salvador végleges törvényjavaslata mindössze néhány oldalnyi szövegből állt, amely a valaha elfogadott legkedvezőbb bitcoin jogszabályt képviselte, addig a paraguayi jogszabály korai tervezete más hangot ütött meg” – számolt be a Bitcoin Magazine augusztusban. Kiemelte, hogy Paraguay javaslata szöges ellentétben áll a közép-amerikai ország barátságosabb jogszabályával.

A paraguayi szenátus által elfogadott törvényjavaslat kimondja, hogy a bitcoin bányászatban érdekelt magánszemélyeknek vagy vállalatoknak engedélyt kell kérniük az ipari energiafogyasztásra. Az engedély megadása után azonban a szervezetnek még tovább kell mennie, és engedélyt kell kérnie magára a bitcoin bányászatra is.

A törvényjavaslat szerint a bitcoin bányászok “több ezer megawattot élvezhetnének, amellyel Paraguay jelenleg feleslegként rendelkezik”, ha az ország szabályozása alá kerül. A szöveg megjegyezte, hogy az iparágat a paraguayi Ipari és Kereskedelmi Titkárság, a Nemzeti Értékpapír Bizottság, a Pénzmosás Elleni Hivatal és a Nemzeti Villamosenergia-felügyelet közösen szabályozná.

“A kriptoeszközökkel folytatott tranzakciókat illetően a Nemzeti Értékpapír Bizottság fogja meghatározni az értékpapírpiacon a közvetítés, a kártalanítás, a letétkezelés és a közvetítés során közreműködő ügynökök regisztrációs követelményeit” – írta Silva Facetti egy másik tweetben.

Ha bitcoint vagy nagyobb alt vásárlásán gondolkozol, mi a Binance felületét ajánljuk. További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedéssel kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/bitcoin magazine, blockchain news/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img